Aiemmat stipendiaatit

2014

_MG_4962

Laura Virtanen valittiin Suomen Queen Silvia Nursing Award -stipendiaatiksi vuonna 2014. Laura oli kaikkien aikojen ensimmäinen palkinnon saaja Suomessa. 

Laura Virtanen palkittiin ideastaan “Hoitajan Helpdesk”. Idea käsitteli verkkopalvelua, jonka avulla vanhustenhoidon parissa työskentelevät voivat saada helposti ja nopeasti apua ja tukea muilta hoitoalan ammattiryhmiltä. Tuomaristo perusteli yksimielistä valintaansa seuraavasti: Lauran ideoimaa palvelua ei ole vielä yleisesti käytössä. Idea on edelleen kehitettävissä oleva, hoitoalaa eteenpäin vievä ja sitä voidaan hyödyntää terveydenhuollossa laajalti. Laura on hyvä esikuva muille sairaanhoitajaopiskelijoille ja sairaanhoitajan ammattia harkitseville, sillä hän on luova ja motivoitunut kehittämään sekä hoitoalaa että omaa osaamistaan.

Laura Virtanen opiskelee sairaanhoitajaksi Metropolia Ammattikorkeakoulussa Helsingissä. Raaseporista kotoisin oleva Laura kiinnostui sairaanhoitajan ammatista sen monipuolisuuden vuoksi. Tulevaisuudessa häntä kiinnostavat muun muassa yrittäjyys sekä kansainväliset tehtävät.

Kuningatar Silvia luovutti palkinnon Lauralle Tukholmassa huhtikuussa 2015. Vuoden 2015 aikana Laura suoritti palkintoonsa kuuluvia harjoittelujaksoja eri organisaatioissa Suomessa. Lisäksi hän muun muassa osallistui Etelä-Koreassa järjestettyyn sairaanhoitajien maailmankonferenssiin. Lauran stipendiaattivuodesta voi lukea stipendiaatin pitämästä blogista.

Vuoden 2014 stipendiaatiksi Ruotsissa valittiin Emilia Engman. Emilian voittoisa idea käsitteli keksintöä, jonka avulla letkuravitsemuksen varassa olevien elämänlaatua voitaisiin kohottaa. Myös Emilia on kirjoittanut stipendiaattivuotensa aikana blogia.

Queen Silvia Nursing Award -tiimi ja palkinnon yhteistyökumppanit kiittävät Lauraa ja Emiliaa kuluneesta vuodesta. Olemme todella iloisia työstä, jota he ovat Queen Silvia Nursing Award -stipendiaatteina tehneet!

Kuva yllä: Jonas Jernström

2013

Årets stipendiat

Hanna Davidsson valittiin Queen Silvia Nursing Award -stipendiaatiksi Ruotsissa vuonna 2013. Hanna oli ensimmäinen, jolle kuningatar Silvian luovuttama palkinto myönnettiin.  

Hannan voittoisa idea käsitteli dementia-aiheista internetyhteisöä ja koulutussivustoa. Tuomaristo perusteli voittajan valintaa seuraavasti: Hanna on hyvä esikuva tulevaisuuden sairaanhoitajaopiskelijoille, sillä hänen ideansa liittyy ajankohtaiseen ongelmaan ja se on selkeästi muotoiltu, realistiseen analyysiin perustuva sekä toteutettavissa oleva. Hanna on ottanut ideansa kehittelyssä huomioon sekä potilaat, omaiset että hoitohenkilökunnan.

Hanna opiskelee sairaanhoitajaksi Tukholmassa Röda Korsets Högskolassa. Alunperin Göteborgista kotoisin oleva Hanna on työskennellyt aiemmin vanhustenhoidon parissa sekä henkilökohtaisena avustajana. Hänen tavoitteenaan on kehittää hoitoalaa niin potilaiden kuin omaisten ja hoitohenkilökunnan näkökulmasta.

 

 

Comments are closed.

 • Ota yhteyttä

  SWEDISH CARE INTERNATIONAL AB
  Gyllenstiernsgatan 12, 115 26 Stockholm
  www.sci.se

 • QUEEN SILVIA NURSING AWARD

  Swedish Care International yhteistyökumppaneineen lanseerasi stipendikilpailun 70-vuotissyntymäpäivälahjana kuningatar Silvialle 23.12.2013.
  Lue lisää

 • STIPENDIN TARKOITUS

  Queen Silvia Nursing Award -stipendin pyrkimyksenä on edistää sairaanhoitajaopiskelijoiden kiinnostusta ja mahdollisuuksia omien ideoiden kehittämiseen tulevaisuuden haasteiden ratkaisemiseksi vanhusten- ja dementiahoidossa.
  Lue lisää