Folkhälsan

Eftersom Folkhälsan är mycket utspritt i Finland delade vi upp besöket i två dagar. Den första dagen spenderade jag med Folkhälsan uppe i Österbotten. Jag visste inte mycket om Folkhälsan från tidigare, endast namnet var bekant. Jag mötte upp en av deras anställda vid Folkhälsan huset i Vasa. Vi gick runt och tittade på deras verksamhet och även på de lokaler de hyr ut åt äldre. Jag tyckte att deras utrymmen var mycket fina och nya. Efter lunch åkte vi ut till Korsholm. Där har Folkhälsan boende i kombination med vårdtjänster och ett mångsidigt serviceutbud både för husets invånare och för utomstående i alla åldrar. I huset finns också en lunchrestaurang som är öppen för alla. Även terapibassäng, gym och gymnastiksal finns för både rehabiliteringsverksamhet och för motionsgrupper. Till slut åkte vi till ett annat boende som Folkhälsan har i Vasa. Det boendet var menat för utvecklingsstörda och handikappade. Jag tyckte överlag att dagen var mycket givande och jag fick en ny syn på allt som Folkhälsan innebär.

Nästa dag reste jag ner till Helsingfors för att spendera dagen med Folkhälsan i Helginfors. Väl framme fick jag en presentation av hur Folkhälsan fungerar nere i Helsingfors. Vi gick runt i deras huvudbyggnad och tittade på deras utrymmen. Senare åkte vi ut till ett annat Folkhälsan hus. Det var mycket fint och nybyggt. Där kunde äldre hyra lägenheter och även ett boende för äldre med minnesjukdomar fanns. Jag tyckte att deras utrymmen var mycket fina och överlag att deras verksamhet och sätt att jobba verkade bra.

För att summera både besöken hos Folkhälsan kan jag avsluta med att säga att jag tycker Folkhälsan är en bra organisation. Jag fick den bilden att det är en bra arbetsplats och de gör mycket nytta för samhället.

Comments are closed.

 • Ota yhteyttä

  SWEDISH CARE INTERNATIONAL AB
  Gyllenstiernsgatan 12, 115 26 Stockholm
  www.sci.se

 • QUEEN SILVIA NURSING AWARD

  Swedish Care International yhteistyökumppaneineen lanseerasi stipendikilpailun 70-vuotissyntymäpäivälahjana kuningatar Silvialle 23.12.2013.
  Lue lisää

 • STIPENDIN TARKOITUS

  Queen Silvia Nursing Award -stipendin pyrkimyksenä on edistää sairaanhoitajaopiskelijoiden kiinnostusta ja mahdollisuuksia omien ideoiden kehittämiseen tulevaisuuden haasteiden ratkaisemiseksi vanhusten- ja dementiahoidossa.
  Lue lisää