Janina Viitasaari on vuoden 2019 stipendiaatti

8 tammikuun, 2020
Kommentit pois päältä artikkelissa Janina Viitasaari on vuoden 2019 stipendiaatti

 

23-vuotias sairaanhoitajaopiskelija Janina Viitasaari on Suomen Queen Silvia Nursing Award stipendiaatti ideallaan ’’Interaktiivinen muistiäänikirja ikääntyneelle’’.

Janinan idea muistikirjasta sai alkunsa työharjoittelussa, missä päiväkirja -tyyppisiä äänikirjoja oli käytössä. Äänikirjoihin nauhoitettiin päivän tapahtumia, joita henkilö sitten kuunteli jälkeenpäin. 

Idea on tekninen laite joka muistuttaa puhelinta, missä on mikrofoni, kaiuttimet ja näppäimistö joka painallukselta toistaa koneistoon tallennetut äänitteet.

Janina havainnollistaa muistiäänikirjan GoTalk9+ nimisen laitteen avulla. Jo olemassa oleva laite on selkeä ja helppokäyttöinen, mutta sitä ei juurikaan käytetä ikääntyneiden parissa. Tästä syntyikin Janinan idea.

          Mielestäni olisi hienoa, että omaiset saataisiin tähän mukaan, paras olisi, jos vanhus kuulisi nämä asiat tutulta ja turvalliselta ihmiseltä. Omainen voisi jättää myös esimerkiksi yhden yleisen piristävän tervehdyksen, esimerkiksi; ”Hei äiti, muista, että olet tärkeä ja rakas, tullaan katsomaan sinua viikon päästä”

Janina Viitasaari opiskelee kolmatta vuotta sairaanhoitajaksi Helsingin Metropoliassa, mutta on alun perin kotoisin Parkanosta. Janinaa kiinnostaa sairaanhoitoammatissa akuutti-, teho- ja päivystyshoitotyöt.

2020 kevään aikana, Janina tulee vastaanottamaan henkilökohtaisesti kunniamaininnan Kuningatar Silvialta palkintoseremoniassa Tukholmassa.

 

 

Comments are closed.

 • Ota yhteyttä

  SWEDISH CARE INTERNATIONAL AB
  Gyllenstiernsgatan 12, 115 26 Stockholm
  www.sci.se

 • QUEEN SILVIA NURSING AWARD

  Swedish Care International yhteistyökumppaneineen lanseerasi stipendikilpailun 70-vuotissyntymäpäivälahjana kuningatar Silvialle 23.12.2013.
  Lue lisää

 • STIPENDIN TARKOITUS

  Queen Silvia Nursing Award -stipendin pyrkimyksenä on edistää sairaanhoitajaopiskelijoiden kiinnostusta ja mahdollisuuksia omien ideoiden kehittämiseen tulevaisuuden haasteiden ratkaisemiseksi vanhusten- ja dementiahoidossa.
  Lue lisää