Ajankohtaista

Täältä löydät uusimmat Queen Silvia Nursing Award -stipendiä koskevat uutiset
12 lokakuun, 2020
Kommentit pois päältä artikkelissa Miksi sairaanhoitajienkin kannattaa aloittaa säästäminen?

Miksi sairaanhoitajienkin kannattaa aloittaa säästäminen?

Sairaanhoitajaliiton mukaan yli 90 % sairaanhoitajista on naisia, mutta naisten asema säästämisen ja sijoittamisen osalta on edelleen heikompi verrattuna miehiin. Tilastokeskuksen mukaan naiset ansaitsevat keskimääräisesti pienempää palkkaa kuin miehet, naiset ovat miehiä pidempään poissa työmarkkinoilta, jolloin työurat voivat olla katkonaisempia ja lisäksi yksinhuoltajat ovat pääosin naisia. Tästä syystä sijoittaminen voi mullistaa juuri naisten talouden.

Olet jo ehkä miettinyt säästämisen ja sijoittamisen aloittamista, mutta aina on löytynyt jokin syy jättää sijoittamatta. ”Sitten, kun minulla on… tarpeeksi rahaa, tarpeeksi tietoa, tarpeeksi aikaa,” ja niin edelleen. Kun tarpeeksi etsii, aina löytyy jokin syy. Miksi aloittelevan sijoittajan rima on niin korkealla? Usko tai älä, sijoittaminen ei ole niin mutkikasta kuin sen mielletään olevan. Useimmiten aloittaminen on se vaikein osuus, mutta tärkein. Jos et ole vielä aloittanut säästämistä, aloita se viimeistään nyt.

Kiinnostu rahasta

Tälläkin hetkellä todella moni ei tiedä omien menojen ja kulujen suuruutta. Tässä kohtaa, jos et vielä tiedä, niin ei hätää. Jo pienellä perehtymisellä voit karsia joitain menoja ja säästää rahaa, jotka voit puolestaan sijoittaa. Sairaanhoitajien peruspalkka on keskiarvoltaan 2483 euroa kuukaudessa Tilastokeskuksen mukaan. Ideaali säästösumma voisi olla 10 % bruttotuloista, mutta vähempikin riittää. Sijoittamiseen ei tarvitse isoja summia, vaan alkuun pääsee jo pienilläkin summilla, kuten 15 eurolla kuukaudessa. Tämä on 3-5 take away-kahvia kuukaudessa. Mitä jos jätät take away –kahvin kahvilaan ja keität kahvin kotona? Kiinnostu rahasta, sillä tässä tapauksessa tieto ei lisää tuskaa. Mitä paremmin tunnet omat raha-asiasi, sitä luottavaisempi olet omasta taloudestasi.

Kuvassa: Mimmit sijoittaa (kuva: Nordnet Suomi).

Kun joku asia kiinnostaa, siitä haluaa myös keskustella, saada vertaistukea ja oppia uutta. Suomesta löytyy paljon hyviä esikuvia naispuolisista sijoittajista eri kanavissa, kuten blogeissa, podcasteissa, sosiaalisessa mediassa ja aikakausilehdissä. Yksi tunnetuimmista on Mimmit sijoittaa -yhteisö, jossa puhutaan rahasta, sijoittamisesta ja säästämisestä rennoissa merkeissä. Muita tunnettuja sijoittajia ovat esimerkiksi Merja Mähkä, Jasmin Hamid ja Julia Thurén, jotka kertovat rohkaisevasti ja avoimesti sijoittamisesta. Rahasta kannattaa puhua. Ajatuksia ja kokemuksia voi jakaa esimerkiksi ystävien kesken, eri sosiaalisen median ryhmissä ja erilaisissa tapahtumissa. Useimmiten juuri naiset kaipaavat vertaistukea ja se voi ollakin se tarvittava kipinä sijoittamisen aloittamiseen.

Miksi säästää? Kun säästämistavoite on selkeä ja motivoiva, on säästäminenkin mielekkäämpää. Säästäminen voi toisinaan tuntua tylsältä. Mutta se, mitä rahalla voi tehdä, kiinnostaa. Koska raha kiinnostaa, myös säästäminen kiinnostaa. Vaikka raha ei ehkä tee onnelliseksi, se mahdollistaa monia asioita, jotka tekevät.

Vaurastu

Vauraus voi tarkoittaa taloudellista turvaa eli sitä, ettei raha-asioista ja henkilökohtaisesta taloudesta tarvitse murehtia päivittäin. Raha voi kahlita, stressata ja ahdistaa, mutta hallitsemalla omaa taloutta luot elämään vapautta ja rauhaa. Voit olla taloudellisesti itsenäinen ja elää haluamallasi tavalla. Aiemmin mahdollisuudet vaurastua saattoi määritellä esimerkiksi ikä tai sukupuoli. Nykyään yhä useammat nuoret ja naiset kerryttävät varallisuuttaan ja sijoittavat rahojaan. Pörssiin tulee yhä enemmän naisia ja vuonna 2019 Nordnetin uusista suomalaisista asiakkaista jo 47 % oli naisia.

Kun ihmisiltä kysytään, miksi he säästävät, useimmiten vastaus on ”pahan päivän varalle”. Varallisuutta voi kerryttää myös ”hyvän päivän varalle” eli unelmiaan varten. Ajatus siitä, että voit joskus tulevaisuudessa tehdä juuri niitä asioita, joita haluat elämässäsi saavuttaa. Tämä ei ole rakettitiedettä. Huolehtimalla omasta taloudestaan, jokainen voi mahdollistaa paljon muitakin asioita, kuten pienten ja isojenkin unelmien saavuttamisen.

Nordnetin teettämän tutkimuksen mukaan vain 23 % naisista on varautunut isoihin elämänmuutoksiin säästämällä erityisesti niitä varten. Jokaisen tulisi turvata oma talous säästöillä, jotta voi halutessaan ottaa elämän hallintaan ja tehdä itsenäisiä päätöksiä. Voit irtisanoutua huonosta työsuhteesta, voit ottaa töistä vapaata ja erikoistua esimerkiksi geriatriseen hoitotyöhön, sinun ei tarvitse tehdä liikaa töitä opintojen ohella, voit nauttia vanhempainvapaata pidempään, voit pitää sapattivuoden tai lähteä parisuhteesta ilman taloudellista turvattomuutta. Säästöt ovat mahdollistaja, jonka ansioista uskaltaa epäonnistua ja kokeilla jotain uutta.

Sairaanhoitajat ovat korkeasti koulutettuja asiantuntijoita, joiden ammatit edellyttävät paljon nopeita ja elämää muuttavia päätöksiä. On siis tärkeää, että työ myös motivoi pitkällä aikavälillä. Palkka voi olla yksi keskeisimmistä motivaatioin lähteistä, mutta muutos palkassa motivoi vain tiettyyn asti. Lopulta totut myös uuteen palkkaasi.

Korkoa korolle

Matka merkittävien tuloksien näkymiseen sijoittamisessa on pitkä. Tämä voi tarkoittaa siis montaa vuosikymmentä. Mutta tässä on se juju! Mitä aiemmin aloittaa, sitä pienemmillä summilla vuosien saatossa saa kasaan oikein mukavankin potin. Kyseessä on Einsteinin sanoin maailman kahdeksas ihme eli korkoa korolle -ilmiö. ”Joka sitä ymmärtää, tienaa sen: joka ei ymmärrä maksaa siitä.”

Seuraavissa laskelmissa on huomioitu kuukausittainen säästösumma, sijoitusaika vuosina ja vuotuinen tuotto-odotus, joka on ollut keskimääräisesti pitkällä aikavälillä noin 7 prosenttia.

 • Jos sijoitat 50 € kuukaudessa kolmenkymmenen vuoden ajan 7 % korolla sijoituksen arvo sijoitusajan päättyessä on 60 999 €.
 • Jos sijoitat 150 kuukaudessa kolmenkymmen vuoden ajan 7 % korolla sijoituksen arvo sijoitusajan päättyessä on 182 996 .

Sijoittaminen ei ole siis sprintti vaan vähintäänkin maraton. Mitä kauemmin antaa rahan kasvaa, sitä suurempi voi olla lopullinen potti.

Aloita

Aloita sijoittaminen ilman, että sinun tarvitsee laittaa kaikki kallisarvoiset säästösi likoon ja jännittää sormet ristissä, mitä sijoituksillesi käy.

 1. Kartoita oma taloudellinen tilanteesi, eli mistä raha tulee ja minne se menee.  Laske kuinka paljon voisit laittaa säästöön. Tässä kohtaa mieti vielä, voisiko jostain menosta nipistää hieman, jotta rahaa jäisi enemmän säästöön. Käy läpi esimerkiksi suoratoistopalvelut (Netflix, Spotify, jne.), kuntosalijäsenyys, sähkösopimus, puhelinlasku, vakuutukset, auto- ja matkakulut, asuntolaina, ostotottumuksesi ja ruokakustannukset. Sijoittaa kannattaa kuitenkin vain sen verran, jonka on valmis myös menettämään.
 2. Sijoittamiseen liittyy aina riski. Mutta entä jos ei sijoita? Silloin häviää joka tapauksessa. Nollakorkoisella tilillä makuutettu raha menettää nykykorkotasolla ja inflaation myötä arvoaan koko ajan. Sijoittamisessa on uhka menettää sijoittamiaan rahojaan ja samalla mahdollisuus moninkertaistaa sijoitettu varallisuus. Riski ja tuotto-odotus kulkevat aina käsi kädessä.
 3. Hajauttamalla alennetaan riskiä, eli ”älä laita kaikkia rahoja yhden kortin varaan”. Hyvin hajautettu salkku on ajallisesti hajautettu ja salkussa on kohteita eri omaisuusluokista, toimialoilta ja maantieteellisiltä alueilta.
 4. Avaa itsellesi arvo-osuustili, jonka voit tehdä maksutta Nordnetiin. Tee päätös kuukausittaisesta sijoitussummasta ja valitse itsellesi sopivin rahasto. Esimerkiksi Nordnetin uudet indeksirahastot ovat helppo, kustannustehokas ja hyvin hajautettu vaihtoehto kenelle tahansa sijoittajalle. Aloita kuukausisäästäminen ja nauti korkoa korolle –ilmiöstä.

Säästäminen tylsää? No ei! Siihen voi jäädä jopa koukkuun.

”Sijoittamiseen osake- ja pääomamarkkinoilla liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi nousta tai laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman kokonaan. Historiallinen tuotto ja kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.”

Read More
15 syyskuun, 2020
Kommentit pois päältä artikkelissa Esittelyssä Queen Silvia Nursing Award 2019 stipendiaatti, Janina Viitasaari

Esittelyssä Queen Silvia Nursing Award 2019 stipendiaatti, Janina Viitasaari

 • Kerro meille hieman itsestäsi, Janina.

Olen kotoisin Parkanosta, missä vanhempani asuvat edelleen tällä hetkellä. He erosivat, kun olin pieni, ja sen jälkeen minulla on ollut äitipuoli, joka on ollut minulle henkisesti tärkeä henkilö ja hän on ollut suuri tuki minulle näiden vuosien ajan. Minulla on 16-vuotias sisko ja 18-vuotias veli. Itse olen nyt 23 ja täytän tänän vuonna 24.

Aloitin hoitoalan opinnot alun perin Vaasassa, mutta muutin Helsinkiin vuonna 2018 jatkaakseni opintojani pääkaupunkiseudulla. Poikaystäväni asuu Helsingissä ja halusimme olla lähempänä toisiamme, joten siirryin opiskelemaan Metropolian ammattikorkeakouluun. Toivottavasti, jos koronavirus ei sotke suunnitelmiani, valmistun opinnoistani tämän vuoden joulukuussa.

Äitini on ammatiltaan lähihoitaja ja hän kertoo minulle usein työstään. Minulla oli paljon ajatuksia siitä, kuinka voisin auttaa ihmisiä, kuten hän on tehnyt jo monta vuotta. Minulla oli myös pitkään tavoitteena opiskella sairaanhoitajaksi, kätilöksi, lääkäriksi tai psykiatriksi tai joksikin muuksi hoitoalan ammattilaiseksi.

Halusin todella paljon työskennellä ihmisten parissa ja auttaa heitä.

Hoitotyö oli minulle ehdottomasti se ala, jossa halusin työskennellä.

 • Olet vuoden 2019 Suomen Queen Silvia Nursing Award-stipendin voittaja. Voisitko kertoa meille, miten keksit voittokonseptisi?

Ideani oli hyödyntää olemassa olevaa äänimuistikirjaa ja mukauttaa se ikääntyneiden ja muistisairaiden vanhusten tarpeisiin.

Keksin tämän idean työskennellessäni kehitysvammaisten kanssa. Työpaikalla oli yksi erityinen potilas, joka käytti äänikirjaa sähköisenä päiväkirjana, joka auttoi häntä kommunikoimaan muiden kanssa. Pystyin tallentamaan tietoja hänen päivästään tietokoneelle ja tarkastelemaan mitä hän teki, mitä hän söi ja kuinka hänen kuntoutus- tai harjoittelupäivänsä sujui. Sitten päiväkirja jaettiin hänen perheelleen, jotta he voisivat seurata potilaan kuntoutuskehitystä.

Ajattelin, että jos tämä laite voitaisiin mukauttaa vanhusten ja dementiapotilaiden tarpeisiin, se voisi auttaa heitä paljon. Hoitajat ja potilaan läheiset voisivat käyttää sitä muistojen herättämiseen menneisyydestä. Ajattelin, että tämä laite voisi kalibroida uudelleen kappaleita, runoja, tarinoita ja viestejä perheenjäseniltä ja ystäviltä. Se voisi muistuttaa myös muista asioista, kuten päivämääristä, kellonajoista, vuodenajoista ja paikoista.

Minua inspiroi esittämään tämän idean oman henkilökohtaisen kokemukseni vuoksi. Isoäitini rakastaa musiikkia. Hänen suosikkikappaleensa on “My Heart will Go On” Celine Dionilta, ja hän itkee aina, kun kuulee sen. Jos voimme käyttää äänen voimaa ikääntyneiden ja dementiaa sairastavien ihmisten rauhoittamiseen, tämä voi todella auttaa kaikessa ahdistuksessa, jota he saattavat kokea.

Minulla on aiemmin ollut useita ideoita vanhusten ja dementian hoidosta, ja olen jopa ajatellut hakea Suomen Queen Silvia Nursing Award-stipendiä muutama vuosi sitten. En ajatellut, että ideoni olivat tarpeeksi hyviä pääsemään läpi. Mutta tänä vuonna ajattelin todella: “Miksi ei?” Voisin ainakin yrittää nähdä, mitä tapahtuu.

Olin niin iloinen ja yllättynyt saadessani tietää, että olin voittaja.

 • Olet tavannut useita Queen Silvia Nursing Award-kumppaneita Suomessa ja Ruotsissa. Kerro meille näistä kokemuksista.

Koronaviruksen takia minulla ei ole ollut perinteistä harjoittelua, mutta minulla on silti ollut mahdollisuus tavata uskomattoman mielenkiintoisia ihmisiä. Ne kaikki ovat olleet todella inspiroivia.

Koronaviruksen takia minulla ei ole ollut perinteistä työharjoittelua, mutta minulla on silti ollut mahdollisuus tavata uskomattoman mielenkiintoisia ihmisiä. He kaikki ovat olleet todella inspiroivia.

Tapasin hiljattain Silviahemmetin tohtori Hoffmanin. Huomasin heti jopa videopuhelun avulla, että dementiaa sairastavien ihmisten kanssa työskenteleminen on todella hänen intohimonsa. Minua innoittavat todella ihmiset, jotka haluavat vielä oppia ja haluavat edelleen antaa. Haluan olla kiinnostunut työstäni tulevaisuudessa. Minusta on erittäin onnekas, että rakastan jo työtäni, mutta haluan rakastaa sitä vielä enemmän tulevaisuudessa. Haluan kehittää sitä intohimoa koko hoitajaurani ajan. Haluan tehdä asioita ja muuttaa asioita parempaan suuntaan, ja mielestäni pystyn tekemään tällaisen vaikutuksen vanhusten hoidossa erityisesti tämän kokemuksen jälkeen.

 • Mitä olet tehnyt tänä kesänä?

Työskentelin Peijaksen sairaalassa ortopedisella osastolla.

Hoidin potilaita, joille oltiin tehty leikkauksen avulla keinotekoisia lonkka- ja polviniveliä. Kaikki näistä potilaista eivät olleet vanhuksia, vaan jotkut ovat huomattavasti nuorempia, koska heillä voi olla olosuhteita, jotka ovat tehneet heistä erityisen alttiita loukkaantumisille. Potilaat olivat noin 60-80-vuotiaita, ja jotkut nuorempia 40- tai 50-vuotiaita.

 • Mikä on ollut kokonaisvaltainen kokemuksesi Suomen Queen Silvia Nursing Award-stipendiaattina?

Minusta tuntuu, että olen koronavirus-stipendiaatti! Aluksi, vuoden 2020 alussa, virus ei todellakaan vaikuttanut elämääni niin paljon. Olin onnekas, että Suomen Queen Silvia Nursing Award-seremonia järjestettiin vuoden 2020 alkupuolella ja se pystyttiin pitämään maaliskuun alussa Ruotsin suurlähetystössä Helsingissä. Sen jälkeen, kaikki tapahtui todella nopeasti. Koko maa meni karanteeniin, ja se oli stressaavaa, kun ei tiennyt, mihin tilanne johtaisi. Kaikki työharjoitteluni peruttiin. Yritin parhaani löytää uuden työharjoittelupaikan, mutta se ei ollut helppoa. Pidän itseäni onnekkaana siitä, että sain työskennellä tänä kesänä. Olen jopa kiitollinen siitä, että pystyin tekemään opinnäytetyötäni, vaikka teinkin sen digitaalisesti.

Olen surullinen siitä, että koronaviruksen takia Tukholman kuninkaallisen palatsin suuri seremonia peruutettiin, ja nyt odotamme jälleen uutta tietoa. Tällä hetkellä näyttää siltä, että se pidetään ensi vuonna. On hienoa saada vihdoin mahdollisuus tavata muut Queen Silvia Nursing Award-stipendiaatit sekä Hänen majesteettinsa Ruotsin kuningatar Silvia!

 • Olet lähellä valmistumista, Janina. Mitkä ovat tulevaisuuden suunnitelmasi hoitotyön parissa?

Olen kiinnostunut kaikesta hoitoalaan liittyvästä, joten yritän saada mahdollisimman monta uutta kokemusta. Rakastan esimerkiksi vanhusten kanssa työskentelyä. Olen kiinnostunut ensihoidosta ja voin myös miettiä lasten avuksi tulemista. En oikeastaan osaa vielä päättää tässä vaiheessa.

Suunnittelen myös opintojeni jatkamista, jos mahdollista!

Kaikesta huolimatta haluaisin lopulta työskennellä sellaisessa työpaikassa, jossa voin olla osa päätöksentekoprosessia kehittäen taitojani ja potilasjärjestelmiä. Haluaisin työskennellä sairaanhoitajana, joka vaikuttaa.

 • Mitä neuvoja antaisit muille hoitoalan opiskelijoille, sairaanhoitajille ja kätilöille, jotka aikovat hakea Suomen Queen Silvia Nursing Award-stipendiä?

Anna palaa!

Vaikka epäilisit ideasi olevan yksinkertainen, ilmeinen tai tyhmä, se voi hyvinkin olla kilpailun paras idea. Joskus yksinkertaiset ideat ovat parhaita, koska niiden toteuttaminen ja tuloksien saaminen on helppoa. Mutta jos sinulla on jokin mahtava ja mullistava idea, älä epäröi hetkeäkään. Anna palaa! Lue lisää tämän vuoden Queen Silvia Nursing Awardista ja hae (tai nimetä) ennen 6. marraskuuta 2020 – www.queensilvianursingaward.fi/hakemukset

Read More
9 syyskuun, 2020
Kommentit pois päältä artikkelissa ESITTELYSSÄ YHTEISTYÖKUMPPANI NORDNET, QUEEN SILVIA NURSING AWARD SUOMI

ESITTELYSSÄ YHTEISTYÖKUMPPANI NORDNET, QUEEN SILVIA NURSING AWARD SUOMI

Vuoden 2020 aikana tuomme esille Queen Silvia Nursing Award -yhteistyökumppaneita, jotka ovat mukana tukemassa stipendiä.

Queen Silvia Nursing Award motivoi jo kuudetta vuotta Ruotsin, Suomen, Saksan, Puolan ja Liettuan sairaanhoitajaopiskelijoita edistämään ikääntyneiden ja dementiaa sairastavien elämänlaatua ja hoitoa. Olemme erittäin ylpeitä voidessamme ilmoittaa, että kuudes maa liittyy ohjelmaan syksystä 2020 lähtien.

Queen Silvia Nursing Award -hanke on mahdollista kumppaneiden omistautumisella ja sitoutumisella sekä keskittymällä vahvasti hoitotyön mahdollisuuksiin.

Haastattelimme pitkäaikaisen kumppanimme Nordnet Suomen maajohtajaa Suvi Tuppuraista. Haastattelussa Tuppurainen pohtii ideoiden merkitystä liiketoiminnan kasvuun, miten yritykset voivat toimia vastuullisemmin ja mitä valmistautuminen haastaviin aikoihin merkitsee.

Kuvassa Suvi Tuppurainen, maajohtaja Nordnet Suomi

Hei Suvi! Voisitko antaa meille lyhyen esittelyn Nordnetistä?

Nordnet on digitaalinen pankki säästäjille ja sijoittajille. Toimimme Ruotsissa, Suomessa, Norjassa ja Tanskassa. Yritys perustettiin 25 vuotta sitten visiona säästöjen ja sijoitusten demokratisoiminen. Teknologiaa hyödyntämällä Nordnet ryhtyi tavoittelemaan sitä, että pankkitoiminta olisi helppoa ja kiinnostavaa kaikille. Panostamme erityisesti siihen, että asiakkaille tarjotaan oikeat työkalut ja tuki päätösten tekemiseen heidän tavoitteidensa mukaisesti. Vuosien varrella olemme kasvaneet merkittävästi ja meillä on Pohjoismaissa jo yli miljoona asiakasta.

Aloitin Nordnet Suomen maajohtajana vajaa neljä vuotta sitten ja olen työskennellyt pankkitoiminnan parissa koko työurani. Aiemmin vastasin Nordnetissä markkinoinnista, myynnistä ja asiakkuuksista ja minulla on yli 20 vuoden työkokemus sijoittamisen parissa, mm. osakemeklarina eQ Pankissa.

Nordnetin liiketoiminnassa on huomioitu erityisesti inhimillisyys. Ihmiset sitoutuvat tähän pankkiin vahvasti. Organisaatio on todella avoin ja jos jollain on hyvä idea ja uskoo sen vievän organisaatiota eteenpäin, me haluamme löytää yhdessä tavan saada idea onnistumaan. Luova ajattelu on ajanut Nordnetin kasvua eteenpäin vuosien varrella. Jos hyvät ideat ja intohimo voivat kehittää pankkia, niin voimme vain kuvitella, minkälainen vaikutus niillä on terveydenhuollossa.

Nordnet pyrkii kehittämään nuorten taloustietämystä ja sukupuolten tasa-arvoa finanssialalla. Miten Nordnet edistää vastuullisuutta?

Olemme tehneet useita projekteja mm. TATin kanssa lisätäksemme nuorten kiinnostusta talousasioihin. Nordnetillä Suomessa uusista asiakkaista oli naisia viime vuonna jo 47 %. Olemme tehneet paljon työtä sen eteen keskittymällä naisille tärkeisiin teemoihin sijoittamisessa ja tehneet tiivistä yhteistyötä mm. Mimmit sijoittaa -yhteisön kanssa.

Yrityksiltä vaaditaan yhä enemmän vastuullisuutta, eettisyyttä ja sitoutuneisuutta. Kuluttajat odottavat, että yritykset eivät vain toimita tuotetta tai palvelua, vaan harjoittavat lisäksi myös hyvää toimintatapaa, joka on yhdenmukainen heidän omien arvojensa ja periaatteidensa kanssa.

Vuonna 2018 asiakkaidemme sijoituksista 31 % sijoitettiin vastuullisiin rahastoihin. Alkuvuonna 2020 tekemämme tutkimuksen mukaan 61 % suomalaisista sijoittajista pitää ympäristön ja yhteiskunnallisen kestävyyden kysymyksiä jonkin verran tai erittäin tärkeinä sijoituspäätöksissä, naisista jopa 73 %. Kuitenkin vain kolmannes on sijoittanut yritykseen tai sijoitusrahastoon erityisesti siksi, että se on vastuullinen valinta.

Koska vastuullisuus on tärkeää, olemme tarjonneet asiakkaillemme yksinkertaisen tavan sulkea sijoitusvalikoimasta pois sellaiset kohteet, jotka eivät mukaudu heidän aatteisiinsa. Jos sijoitat Nordnetissä, saat käyttöösi 14 suodatinta, joiden avulla voit sulkea pois investoinnit esimerkiksi alkoholiin, sotateollisuuteen, tupakkaan, aseisiin tai eläinkokeisiin. Suodattimien avulla sinulla on parempi mahdollisuus tehdä itsellesi sopivampia päätöksiä ja tämä on meille todella tärkeää.

Kuinka nykyinen Covid-19-kriisi on vaikuttanut pankkitoimintaan ja rahoitukseen?

Covid-19 on opettanut meille, että olemme edelleen alttiita monelle ulkoiselle tekijälle, joita emme voi hallita. Tällä kertaa se on virus, joka on vaikuttanut miljooniin ihmisiin ympäri maailmaa.

Se on vaikuttanut yrityksiin, päivittäiseen elämään ja näin myös ihmisten henkilökohtaiseen talouteen. Monet eivät olleet täysin valmistautuneita tilanteeseen. Yhtäkkiä työpaikat häviävät ja ihmiset jäävät ilman tuloja. Moni tarkastelee omia säästöjä, ja ymmärtää, että tulevaisuutta varten on hyvin vähän puskuria.

Covid-19 on opettanut meitä. Ensinnäkin, ihmiset ovat yleensä käyttäneet rahaa liikaa ja säästäneet aivan liian vähän. On positiivista, että ihmiset alkavat itse oivaltaa tämän. Näissä vaikeissa olosuhteissa kymmenet tuhannet uudet sijoittajat ovat avanneet tilin Nordnetiin. Ihmiset ymmärtävät, että ei ole liian myöhäistä säästää, vaikka tilanne olisikin haastava. He ovat valmiita tekemään muutoksen keskellä pandemiaa.

Toiseksi, Covid-19 on äärimmäisen inhimillinen kriisi etenkin niille, jotka yrittävät pitää meidät turvassa. Meidän on tuettava sairaanhoitajia ja muuta hoitohenkilökuntaa, jotka vaarantavat henkensä huolehtimalla sairastuvista naapureistamme, ystävistämme tai perheenjäsenistämme. Sairaanhoitajilla on suuri vastuu tuoda oma osaamisensa töihin joka päivä. Kukaan ei voi tällä hetkellä tietää, kauanko tämä kestää.

Sanoisitko, että parempi valmistautuminen haastaviin aikoihin on yksi oppi pandemiasta?

Opimme tästä kriisistä paljon – ennen kaikkea sen, että me kaikki voimme oppia suunnittelemaan tulevaa hieman paremmin. Tätä voidaan soveltaa moniin pandemiaan liittyviin skenaarioihin. Meidän on pidettävä kiinni taloudellisesta ja fyysisestä terveydestä, joka edellyttää suunnittelua, turvaamista ja ennaltaehkäisyä.

Oman talouden kannalta on hyvä laittaa säännöllisesti vähän rahaa säästöön, jos vain pystyy. Näin on käytössä puskuri, jonka avulla selviää myös vaikeista ajoista. Vararahaston tulee olla helposti saatavilla ja helppo käyttää, kun tulee aika, jolloin puskuria tarvitsee.

Valmistautuminen pätee myös terveydenhuoltoon. Sen turvaaminen on meidän kaikkien sosiaalinen vastuumme. Meidän on varmistettava, että terveydenhuollon perusta on kunnossa, ja että järjestelmät toimivat mahdollisimman tehokkaasti. Sairaanhoitajat ovat terveydenhuollon tukipilari, joten meidän on tehtävä yhteistyötä yhteiskunnan rajojen yli lisätäksemme sairaanhoitajien osaamista, taitoja ja innovaatiota.

Millä tavoin Nordnet on auttanut kriisin aikana?

Pitkäaikainen yhteistyömme Queen Silvia Nursing Award -hankkeen parissa on ollut tänä vuonna ajankohtaisempaa kuin koskaan ja on saanut meiltä enemmän huomiota kuin aiemmin. Sairaanhoitajat ovat terveydenhuollon sykkivä sydän ja heidän nopea ajattelunsa sekä orientoituminen ongelmien ratkaisuun parantavat jatkuvasti potilaiden, perheenjäsenten ja yhtä lailla myös hoitotiimien huolenpitoa. On kunnia olla tukemassa Queen Silvia Nursing Award -hanketta ja sen keskittymistä innovatiiviseen ajatteluun terveydenhuollossa.

Ruotsissa ja Suomessa olemme järjestäneet aloitteita, joissa toimitetaan vouchereita tai aterioita paikallisista ravintoloista koronaviruspotilaiden kanssa työskentelevälle sairaalan henkilökunnalle. Olemme tehneet tämän tukeaksemme sekä ravintoloiden omistajia, joiden elinkeinot ovat kadonneet viruksen vaikutuksesta, että terveydenhuollon ammattilaisia, jotka työskentelevät pitkiä ja vaativia päiviä.

Nordnet on myös hankkinut Tukholmassa visiirejä useille hoitokodeille ja pienemmille kotihoito-organisaatioille. Ne tarjoavat kaivattua turvallisuutta hoitajien ja asiakkaiden päivittäisessä vuorovaikutuksessa ja hoidossa. Organisaatiot voivat tehdä muutoksia ja auttaa heikoimmassa asemassa olevia yhteiskunnan jäseniä. Meidän on työskenneltävä yhdessä ja olla tämän kokemuksen jälkeen parempia, mitä olimme sitä ennen.

Read More
1 syyskuun, 2020
Kommentit pois päältä artikkelissa Queen Silvia’s Nursing Scholarship Opens Today

Queen Silvia’s Nursing Scholarship Opens Today

Between September 1 and November 6, nurses and nursing students are invited to submit their ideas and solutions focused on improvements in COVID-19 care to receive the international Queen Silvia Nursing Award. The scholarship is open to all nursing students and nurses in Sweden, Finland, Poland, Germany and Lithuania. The winner in each country receives a Euro 6000 scholarship and a tailor-made internship with partners associated with the program. Special merit will be given to submissions that benefit the quality of life and care of older persons and people living with dementia.

Diplomas for the scholarship winners are traditionally presented by Her Majesty Queen Silvia of Sweden at the Queen Silvia Nursing Award Grand Ceremony at the Royal Palace in Stockholm every spring.

COVID-19 theme

COVID-19 care in healthcare environments has been designated as this year’s theme for the Queen Silvia Nursing Award. With 2020 designated by the World Health Organization (WHO) as the ”Year of the Nurse and Midwife,” there has been prominent focus on nurses during the ongoing coronavirus pandemic.

Petra Tegman, a dementia and palliative care nurse and CEO of Swedish Care International which is a founding partner of the Queen Silvia Nursing Award, says ”Nurses have always played a critical role as the main liaisons between patients, their loved ones, and care teams. But throughout the COVID-19 crisis, we have had to add quick thinking and effective solutions to provide good patient care. Because of these unique circumstances, nurses are in a compelling position to see opportunities for improvements in the processes, products and services related to care. Along with our partners, we recalibrated the focus of this year’s Queen Silvia Nursing Award to highlight the voices and experiences of nurses and nursing students in light of our global fight against COVID-19. Our ambition is to share their valuable ideas and solutions so we may improve our global response against the coronavirus.”    

“Unfortunately, coronavirus has also impacted elderly populations around the world. Many vulnerable older people, their loved ones, as well as care teams have really suffered from the virus. This is why we will give extra merit to any Queen Silvia Nursing Award submission that can benefit the quality of care for older people and people living with a dementia diagnosis.” 

Support of Her Majesty Queen Silvia of Sweden

The Queen Silvia Nursing Award was established in 2013 as a gift to Her Majesty Queen Silvia of Sweden on her birthday. Scholars continue to be announced annually on Her Majesty’s birthday on the 23rd of December.

Her Majesty Queen Silvia of Sweden has a long-standing association with, and support of, dementia and elderly care since the 1990s when her late mother was diagnosed with dementia. Her Majesty has lent her name and support to a number of Swedish initiatives including her foundation Stiftelsen Silviahemmet which provides dementia care training and certification programs; Dementia Forum X – a biennial global summit on dementia taking place in Royal Palace of Stockholm; as well as SilviaBo – an innovative housing project which provides safe and affordable homes for couples where one person has a cognitive impairment.  In recognition of Her Majesty’s dedication to the elderly and dementia care sphere, The Queen was named an Honorary Ambassador of Alzheimer’s Disease International in December 2018.

About the Queen Silvia Nursing Award

The Queen Silvia Nursing Award addresses one of the greatest challenges of our shared global future – population ageing and the need for quality elderly and dementia nursing. The scholarship motivates nursing talent to become innovators for healthcare development while building and promoting competence in professional nursing. By offering this unprecedented scholarship and learning opportunities for nurses, new realms of possibilities become available for future generations of nurses. By lifting nursing talent and their ideas, the project aims to increase the status of nursing as a profession. The Queen Silvia Nursing Award is made possible by Swedish Care International, Forum For Elderly Care and Main Country Partners Konstsamfundet and Attendo of Finland, Medicover Foundation of Poland, St. Anna-Stift Kroge of Germany and Addere Care of Lithuania.

Read more and apply here.

Read More
5 huhtikuun, 2019
Kommentit pois päältä artikkelissa Palkintoseremonia Tukholman Kuninkaanlinnassa

Palkintoseremonia Tukholman Kuninkaanlinnassa

2. huhtikuuta, 2019, järjestettiin viides  Queen Silvia Nursing Award (QSNA) seremonia Tukhoman kuninkaanlinnassa. Meidän 2018 stipendiaatit – Sara Nyström, Maiju Björkqvist, Paulina Pergoł, and Annette Löser – vastaanottivat stipendinsä Kuningatar Silvialta. Tapahtumassa oli monta arvokasta vierasta ja seremonia toimi alustana tärkeille puheenaiheille hoitotyöstä.

Kuva: Yanan Li

Seremonia avattiin Kuningatar Silvian saapumisella. Päivän ensimmäisen puheenvuoron piti SCI:n toimitusjohtaja toht. Karin Lind-Mörnesten, joka puhui QSNA’n historiasta. Stipendi perustettiin 2013 Ruotsissa, syntymäpäivälahjana Kuningatar Silvialle. Stipendin tavoite on kehittää ammattiosaamista ja luoda uusia ideoita mitä tulee vanhusten- ja dementiahoitoon.

 

Alkuesittelyn jälkeen, Paola Barbarino,  Alzheimer’s Disease Internationalin toimitusjohtaja esitti kiitoksensa QSNA’lle tämän tuesta ja innovatiivisuudesta hoitotyössä. Hän piti innostavan luennon ”tarve ottaa dementiasairauden tosissaan”. Paola jakoi esimerkkejä hyvistä dementiahoitomenetelmistä ympäri maailman ADI’n uudesta raportista ”World Alzheimer Report 2019 Attitudes around dementia”, mikä sopi hyvin päivän teemaan.

 

Paolan luentoa seurasi Kuningatar Silvian puheenvuoro. Hänen korkeutensa puhui tarpeesta keskittyä parempaan hoitoon mitä tulee dementian kasvavien haasteiden mukana. Hän onnitteli stipendiaatteja ja lopetti puheensa kiittämällä hoitajia jotka valtavalla määrällä omistautuvat työhönsä.

Kuva: Yanan Li

Kiitosten jälkeen, stipendiaatit vastaanottivat heidän palkintonsa Kuningatar Silvialta. Jokainen stipendiaatti kutsuttiin lavalle puhumaan heidän voittajaideastaan. Sara Nyström, Ruotsista, aloitti esittelemällä hänen ideansa lämpösukista, jotka parantaa ikäihmisten verenkiertoa ja vähentää täten kaatumisriskiä. Maiju Björqvist, Suomesta, puhui hänen ”mielekehuone”-konseptista, joka on turvallinen ympäristö muistisairaille missä he saavat vapaasti kulkea, siirrellä ja koskea huoneessa olevia tavaroita. Tämä antaa muistisairaille ihmisille vapauden tehdä päivittäisiä asioita oman mielen mukaan. Paulina Pergol, Puolasta, esitteli ideansa ”kirjeitä kaverille”, jonka tarkoituksena on vähentää yksinäisyyttä ja eristystä ikäihmisten luona. Viimeisenä lavalle astui Annette Löser, Saksasta, joka puhui ideastaan ”sängyn alla olevasta roskapussista”, joka helpottaa ja nopeuttaa hoitajan työtä, kun likaantuneet lakanat pitää vaihtaa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Photos: Yanan Li

Jokainen stipendiaatti sai lahjan myös Vårdväskanilta ja sekit QSNA’n partnereilta Nordnetilta (Ruotsissa ja Suomessa), Medicoverilta ( Puolassa) ja St Anna-Stiftilta (Saksassa) auttaakseen heitä toteuttamaan ideansa ja heidän ammattia hoitotyössä.

 

Hänen Korkeutensa kutsuttiin vielä ylös lavalle viimeiselle puheenvuorolle ennen seremonian päättymistä. Hän kertoi tarinan Dagny Carlssonista, joka on ruotsalainen bloggaaja, jonka huumori ja elämänilo inspiroi monia.  Dagny toimii esimerkkinä iloisesta ikäihmisestä jonka positiivinen elämä pitäisi olla myös hoitoa kaipaaville ikäihmisille vaihtoehto

 

Seremonian jälkeen kutsuvieraat, yhteistyökumppanit, finalistit, stipendiaatit ja Hänen Korkeutensa juttelivat vapaasti. Toivotamme kaikkea hyvää stipendiaateilemme heidän matkallaan, ja odotamme innolla tulevia ideoita!

Read More
13 helmikuun, 2019
Kommentit pois päältä artikkelissa Maiju Björkqvist

Maiju Björkqvist

Hei kaikki,

Vuosi 2019 on polkaistu käyntiin ja olen päässyt jo hieman sisäistämään tätä hienoa kunniaa toimia vuoden Queen Silvia Nursing Awardin Suomen stipendiaattina. Tammikuun lopulla tein ensimmäisen matkan Helsinkiin Folkhälsanin Senior Husetin tiloihin, jossa yhdessä projektikoordinaatti Dora Sarpanevan kanssa suunnittelimme tulevaa stipendiaattivuottani sekä harjoitteluita, joita stipendi minulle mahdollistaa. Pääsin myös tutustumaan Seniorhusetin tiloihin Kira Exell-Paakin opastuksella sekä kuulemaan Folkhälsan Välfärdetin laajasta toiminnasta. Puitteet Seniorhusetissa olivat mahtavat.

Saimme suunniteltua tulevaa vuotta jo hyvälle mallille. Stipendin useat yhteistyökumppanit tulevat takaamaan minulle unohtumattoman stipendiaattivuoden. Olimme yhteydessä yhteistyökumppaneihin ja saimmekin nopeasti vastauksia koskien tulevan vuoden tapahtumia. Pääsen osallistumaan Sairaanhoitajapäiville Sairaanhoitaja-liiton kanssa. Minut siis tulee löytämään heidän pisteeltään Messukeskuksessa maaliskuun 21. sekä 22.päivä. Toukokuussa pääsen tutustumaan lähemmin Folkhälsanin toimintaan niin pääkaupunkiseudulla, kuin täällä Pohjanmaalla, missä asun. Kesäkuussa luvassa on harjoittelu Hugo ja Maria Winbergs stiftelsenin vieraana. Syksyllä on luvassa kouluvierailuja sekä tutustuminen uuteen Helsingin lastensairaalaan yhdessä Sjuksköterskeföreningenin kanssa. Syksyllä myös pääsen osallistumaan QSNA:n alumni network tapaamiseen.

Helmikuun 5.päivä sain kunnian vierailla Helsingissä Ruotsin suurlähetystössä kertomassa ideastani arvovaltaiselle yleisölle. Saavuimme paikalle yhdessä Doran sekä Ruotsin koordinaattori Cornelia Gripin kanssa jo hyvissä ajoin ennen vieraiden saapumista. Saimme rauhassa ihastella valtavan kaunista suurlähetystöä ja sain valmistautua puheeseeni.

Seremoniassa paikalla olivat stipendin suojelija, eduskunnan puhemies Paula Risikko sekä Ruotsin suurlähettiläs Anders Ahnlid, stipendin yhteistyökumppaneiden edustajia, kouluni Vaasan ammattikorkeakoulun rehtori, vanhempani sekä muita kutsuvieraita. Jännitys oli käsin kosketeltavissa ennen astumistani puhujan paikalle. Helpottavaa oli se, että sain tavata vieraat jo ennen tilaisuuden virallista alkamista. Suurin jännityksen aiheeni oli puheen pitäminen englanniksi. Onnekseni sain puheeseeni apua Nordnetin Suvi Tuppuraiselta ja hänen vinkkiensä avulla puheen jäsentely ja tärkeiden asioiden huomioon ottaminen oli helppoa. Tunnelma seremoniassa oli hyvin lämminhenkinen ja rento, mikä myös helpotti ramppikuumettani. Hienoa oli myös tavata SCI:n ja QSNA:n edustajia Ruotsista. Jännittävää oli ymmärrettävästi tavata arvovaltaisia vieraita, mutta kuinka hienoa oli myös huomata kuinka valloittavia ja helposti lähestyttäviä persoonia he olivat. Seremonian lopuksi ihastuttava Ruotsin suurlähettiläs Anders Ahnlid esitteli meille suurlähetystöä ja kertoi mielenkiintoisia tarinoita, joita jokaisen huoneen taakse kätkeytyy. Jokainen huone oli sisustettu eri aikakauden mukaisesti. Taide oli kaunista ja sain paljon uutta tietoa historiasta koskien Suomen ja Ruotsin välisiä suhteita.

Seremonian jälkeen oloni oli hyvin helpottunut, onnellinen sekä kiitollinen. Sain hyvää harjoitusta puheen pitoon, pitäen silmällä huhtikuussa tapahtuvaa palkintoseremoniaa Tukholmassa, jossa saan kunnian tavata hänen majesteettinsa Kuningatar Silvian sekä myös muiden maiden stipendiaatit.

Ihanaa alkanutta vuotta jokaiselle ja tervetuloa seuraamaan stipendiaattivuottani.

Read More
7 helmikuun, 2019
Kommentit pois päältä artikkelissa QUEEN SILVIA NURSING AWARD FINLAND

QUEEN SILVIA NURSING AWARD FINLAND

5 päivänä helmikuuta kunnioitettiin vuoden Queen Silvia Nursing Award stipendiaattia Maiju Björkqvistiä sekä hänen opinahjoaan Vaasan Ammattikorkeakoulua, Ruotsin suurlähetystössä pidetyssä seremoniassa.

Queen Silvia Nursing Award -palkinto myönnetään vuosittain sairaanhoitajaopiskelijalle, jonka kehittämällä idealla on potentiaalia tuoda ratkaisuja tulevaisuuden vanhusten- ja dementiahoidon haasteisiin.

Maijun aloite ”Mieleke-huone muistisairaille” kehittyi hänen gerontologian harjoittelujakson aikana. Mikä olisikaan ihanampaa muistisairaasta, kun löytää yksi avoin ovi, johon saisi luvan kanssa mennä hääräilemään turvallisten materiaalien kanssa? Joten ideani on muistisairaille oma huone/tila yksikössä, joka on täytetty turvallisin materiaalein ja tavaroin, joita muistisairaat saavat kuljetella sekä järjestellä oman mielensä mukaan ja näin pystyttäisiin tarjoamaan asukkaan ehdoilla olevaa aktiviteettiä ja mielekästä virikettä päiviin. ” – Maiju Björkqvist

Stipendin mahdollistavat yhteistyökumppanit taloudellisella tuella sekä jakamalla tietoa stipendiaatille harjoittelujakson aikana omasta toiminnastaan ja tietämyksestään.

Yhteistyökumppaneiden lisäksi eduskunnan puhemies Paula Risikko tukee Queen Silvia Nursing Award:ia toimimalla suojelijana. Puheessaan Risikko kertoi vanhenevasta väestöstä sekä siitä miten tärkeätä on tehdä työtä yhteisen asian puolesta ja jakaa kokemuksia.

Risikko kertoi puheessaan, että hän on toiminut hoito- ja hoiva-alan opettajana, ja tähdensi, kuinka tärkeä perusta opettajien välittämä arvopohja on, ihmisten kunnioittamiselle ja hoidon laadulle. Puhemies Risikko huomioi puheessaan myös Vaasan Ammattikorkeakoulua jossa Maiju Björkqvist opiskelee.

”Haluan onnitella Vaasan Ammattikorkeakoulua ja opiskelijaanne Maiju Björkqvistiä joka tänä vuonna vastaanottaa Queen Silvia Nursing Award-stipendin. Olette varmaankin kovin ylpeitä Maijusta ja teidän tulee olla ylpeitä myös omasta työstänne. Tuette sairaanhoitajien ammatillista kehitystä, häntä joka haluaa kehittää omaa työtään ja häntä joka haluaa kehittää hoidon laatua.” – Puhemies Paula Risikko (sitaatti on käännös englannista)

Stipendin on perustanut Forum for Elderly Care & Swedish Care International (SCI) ja sen on mahdollistaneet seuraavat yhteistyökumppanit: Elisa, Essity, Hugo och Maria Winbergs stiftelse, Nordnet, Sairaanhoitajaliitto, Sjuksköterskeföreningen i Finland, Konstsamfundet, People2Join,

Color4Care sekä Stiftelsen Silviahemmet ja Folkhälsan Välfärd jotka ovat pääyhteistyökumppaneita Suomessa.

Lisätietoja antaa:

Dora Sarpaneva, Projektikoordinaattori Queen Silvia Nursing Award Finland

From left: Tauno Kekäle, Paula Risikko, Maiju Björkqvist, Ambassadör Anders Ahnlid & Karin Lind-Mörnesten

Foto: Sveriges Ambassad i Finland

Read More
23 joulukuun, 2018
Kommentit pois päältä artikkelissa VUODEN 2018 QUEEN SILVIA NURSING AWARD STIPENDIAATTI ON MAIJU BJÖRKQVIST

VUODEN 2018 QUEEN SILVIA NURSING AWARD STIPENDIAATTI ON MAIJU BJÖRKQVIST

Tänä vuonna Queen Silvia Nursing Award myönnetään 28-vuotiaalle Vaasan Ammattikorkeakoulun sairaanhoitajaopiskelijalle Maiju Björkqvistille. Maiju Björkqvistin idea on hänen omin sanoin: muistisairaille oma huone/tila yksikössä, joka on täytetty turvallisin materiaalein ja tavaroin, joita muistisairaat saavat kuljetella sekä järjestellä oman mielensä mukaan ja näin pystyttäisiin tarjoamaan asukkaan ehdoilla olevaa aktiviteettiä ja mielekästä virikettä päiviin.

Tuomaristo katsoi Maijun vuoden stipendiaatiksi seuraavalla perustelulla:

”Tuomaristo haluaa valinnallaan kannustaa luoviin ideoihin jotka muuttavat vakiintuneita toimintatapoja. Edellisten vuosien tekniset ratkaisut vanhustyön ja dementiahoidon kehittämisessä saavat tänä vuonna rinnalleen yksinkertaisuudessaan nerokkaan idean. Idea tukee kunnioittavalla tavalla muistisairaan henkilön itsemääräämisoikeutta ja oikeutta mielekkääseen tekemiseen. Idean nimi on ”Mieleke” ja idea syntyi Maijun harjoittelujaksolla siitä kokemuksesta, että muistisairaiden henkilöiden toimintaa usein rajoitetaan. Tuomariston mielestä Maijun idea on hyvin ajankohtainen ja erottuu edukseen pohjautuen positiiviseen psykologiaan ja ihmislähtöisyyteen. Idea on toteuttamiskelpoinen niin pienissä kuin suurissa yksiköissä, eikä siihen vaadita suuria investointeja tai pitkää kehitystyötä”

Maiju Björkqvist on kolmannen vuoden sairaanhoitajaopiskelija ja vastaanottaa keväällä 2019 kunnianosoituksen Hänen Majesteetilta Kuningatar Silvialta, yhdessä muiden stipendiaattien kanssa; Ruotsista, Puolasta ja Saksasta.

Stipendi koostuu 6000 € rahapalkinnosta sekä harjoittelujaksosta, jolloin stipendiaatilla on mahdollisuus tutustua niin suomalaisiin kuin kansainvälisiinkin yhteistyökumppaneihin. Stipendi jaetaan vuosittain opiskelijalle jonka idea edistää merkittävästi vanhusten hoitoa ja hoivaa.

Stipendin taustalla on Swedish Care International (SCI) & Forum for Elderly Care yhteistyössä pääyhteistyökumppanin Folkhälsan Välfärd sekä yhteistyössä ja tuella: Hugo & Maria Winbergs stiftelse, Konstsamfundet, Color4Care, Elisa, Essity, Nordnet, Sjuksköterskeföreningen I Finland rf sekä Sairaanhoitajaliitto.

Tietoa stipendistä
Queen Silvia Nursing Award lanseerattiin vuonna 2013 Swedish Care Internationalilta. Stipendi myönnetään tänään kolmessa muussa maassa: Ruotsissa, Puolassa ja Saksassa. Suomessa stipendi on myönnetty vuodesta 2014 ja vuosittain stipendiä hakee sairaanhoitajaopiskelijoita ympäri suomen ideoilla joilla voi kehittää vanhusten- ja dementiahoitoa.

Lisätietoa stipendistä:

Dora Sarpaneva
dora.sarpaneva@folkhalsan.fi
+358 44-488 3044

Read More
16 marraskuun, 2018
Kommentit pois päältä artikkelissa Pidensimme hakuaikaa!

Pidensimme hakuaikaa!

Sinulla on vielä mahdollisuus hakea stipendiä lähettämällä yhden tai useamman idean joka kehittää vanhustenpalveluja tai dementiahoitoa.

Ota seuraava askel urallasi ja henkilökohtaisessa kehityksessä ja hae stipendiä!

Read More
6 marraskuun, 2018
Kommentit pois päältä artikkelissa FANNY ENSTRÖM, PROJECTDIRECTOR, VASTAA NELJÄÄN KYSYMYKSEEN

FANNY ENSTRÖM, PROJECTDIRECTOR, VASTAA NELJÄÄN KYSYMYKSEEN

Mikä arvo stipendillä on minulle sairaanhoitajaopiskelijana?

Stipendiaattina saat 6 000€ arvoisen rahapalkinnon, harjoittelujakson sekä jäsenyyden Queen Silvia Nursing Award alumniyhdistykseen.

Sinulla on stipendiaattivuotesi aikana mahdollisuus tavata kiinnostavia organisaatioita ja henkilöitä jotka monella tavalla tukevat osaamisesi ja verkostoitumisesi kehittymistä tulevaisuudessa.

Jäsenenä alumniyhteisössä sinulla on mahdollisuus osallistua networkmeeting tapahtumiin eri maissa. Tämän lisäksi voit saada uravalmennusta ja verkostoitua sairaanhoitajien sekä sairaanhoitajaopiskelijoiden kanssa myös ulkomailla.

Miltä harjoittelujakso näyttää?

Kartoitamme stipendiaatin kiinnostuksen kohteet ja pyrimme selvittämään mitä stipendiaatti toivoo kokevansa ja missä haluaa kehittyä. Huomioimme stipendiaatin elämäntilanteen ja aikataulut, jotta voimme mukauttaa harjoittelun osat stipendiaatin arkeen sopiviksi, esimerkiksi opiskelujen ohelle.

Projektin työtiimi auttaa ja tukee sinua harjoittelusi aikana. Työtiimi hoitaa matkavaraukset, suunnittelee harjoittelujakson aktiviteetteja ja vastaa kysymyksiin ja mietteisiin.

Millaisella idealla voin hakea stipendiä?

Anna luovuuden loistaa! On tärkeää, että ideasi parantaa tai helpottaa vanhusten tai muistisairaiden arkea ja hoitoa. Ehkä olet huomannut jonkun ongelmakohdan kliinisen harjoittelujaksosi aikana? Tai ehkäpä työssäsi hoitoalalla? Mieti asioita joita haluaisit parantaa, ja miten ne voisi toteuttaa.

Onko jotain erityistä jota kannattaa huomioida ideassasi?

Ratkaisujen ja ideoiden ei tarvitse olla isoja ja monimutkaisia. Tärkeää on, että ideasi havaitsee ongelmakohdan, joka on mahdollista ratkaista. Muista, että voit myös kehittää jo olemassa olevaa ongelmakohtaa uudelle tasolle. Innovaation ei tarvitse olla kokonaan uusi ja ennenäkemätön.

 

Read More
 • Ota yhteyttä

  SWEDISH CARE INTERNATIONAL AB
  Gyllenstiernsgatan 12, 115 26 Stockholm
  www.sci.se

 • QUEEN SILVIA NURSING AWARD

  Swedish Care International yhteistyökumppaneineen lanseerasi stipendikilpailun 70-vuotissyntymäpäivälahjana kuningatar Silvialle 23.12.2013.
  Lue lisää

 • STIPENDIN TARKOITUS

  Queen Silvia Nursing Award -stipendin pyrkimyksenä on edistää sairaanhoitajaopiskelijoiden kiinnostusta ja mahdollisuuksia omien ideoiden kehittämiseen tulevaisuuden haasteiden ratkaisemiseksi vanhusten- ja dementiahoidossa.
  Lue lisää