Janina Nordnet vierailulla

15 huhtikuun, 2020
Kommentit pois päältä artikkelissa Janina Nordnet vierailulla


 

Hejssan alla!

Alkuvuosi on edennyt tosi hyvin!

Helmikuun alkupuolella sain kutsun Helsinkiin Nordnetin vieraaksi. Nordnet on stipendin yhteistyökumppani ja tarjoaa stipendiaateille vuosittain apua puheen tekemisessä ja pitämisessä. Sovimme, että kirjoittaisin puheelle rungon valmiiksi ennen helmikuun lopulle sovittua tapaamistamme. Kirjoitinkin puheen melko valmiiksi ja ehdin jopa aloittamaan sen kääntämisprosessia sekä ruotsiksi että englanniksi. Kärsin pahasta esiintymisjännityksestä, ja puheen pitäminen ylipäänsä yhtään kellekään on aina tuottanut minulle haasteita. Nyt tilanne on vielä todella erityinen. Tilaisuudet tulevat olemaan virallisia, juhlavia ja täynnä arvovaltaista yleisöä. Jännitystä lisää entisestään se, että puheet pidän suurlähetystössä ruotsiksi ja kuninkaanlinnassa englanniksi. Toin tämän esiin myös Nordnetillä ollessani – pelkään todella pyörtyväni lavalle.

Aloitimme päivän yhdeksän aikaan Charlotta Lehtosen ja Nordnet Suomen maajohtajan Suvi Tuppuraisen kanssa. Suvi ja Charlotta kertoivat minulle Nordnetistä ja sen toiminnasta sekä siitä, miten ja miksi Nordnet on Queen Silvia Nursing Awardin yhteistyökumppani. Pian seuraamme liittyi vielä Martin Paasi.

 

Yhdessä keskustelimme vaikuttavan puheen rakenteesta ja sisällöstä sekä esiintymistaidoista. Kävimme myös läpi jännitystä helpottavia keinoja. Ilmapiiri oli alusta asti rento ja mukava, minusta pidettiin koko päivän todella hyvää huolta. Huomioni kiinnitti tervetulleen ilmapiirin lisäksi avarat, valoisat ja kauniisti sisustetut tilat sekä ihanan rauhallinen ja miellyttävä värimaailma.

Kävimme ensin puheeni läpi suomeksi ja teimme siihen tarvittavat muutokset. Tämän jälkeen korjailin puhetta hetken aikaa itsekseni, jonka jälkeen lähdimme yhdessä työstämään puhetta ruotsiksi. Saimme puheen viittä vaille valmiiksi. Tämän jälkeen lähdimme vielä Charlottan ja Suvin kanssa lounaalle, jonka aikana saimme lisää todella mielenkiintoista ja hyvää keskustelua aikaiseksi. Sain muun muassa kuulla Nordnetin toteuttamasta vapaaehtoistyöstä Hope – Yhdessä & Yhteisesti ry:n kanssa. Tästä oli mielestäni todella ihana kuulla. On todella hienoa ja arvotettavaa, että he ovat lähteneet vapaaehtoistyöhön mukaan – tästä pitäisi muidenkin ottaa mallia.

 


Lopuksi sovimme vielä tapaamisesta ennen Suurlähetystössä järjestettävää seremoniaa. Tällöin pääsisin vetämään puheen ruotsinkielisen kenraaliharjoituksen Charlottalle, Suville ja Martinille.

Päivä oli kaiken kaikkiaan erittäin antoisa ja opettavainen. Iso kiitos teille kaikille korvaamattomista neuvoista ja arvokkaasta avusta!

Aurinkoisia kevätpäiviä toivotellen, Janina

Comments are closed.

About Us

Ut non nulla mi, eget imperdiet sem. Nam lacus ligula, venenatis vel aliquet eu, venenatis congue magna. Sed rutrum faucibus semper.

  • QUEEN SILVIA NURSING AWARD

    Swedish Care International yhteistyökumppaneineen lanseerasi stipendikilpailun 70-vuotissyntymäpäivälahjana kuningatar Silvialle 23.12.2013.
    Lue lisää

  • STIPENDIN TARKOITUS

    Queen Silvia Nursing Award -stipendin pyrkimyksenä on edistää sairaanhoitajaopiskelijoiden kiinnostusta ja mahdollisuuksia omien ideoiden kehittämiseen tulevaisuuden haasteiden ratkaisemiseksi vanhusten- ja dementiahoidossa.
    Lue lisää