ESITTELYSSÄ YHTEISTYÖKUMPPANI NORDNET, QUEEN SILVIA NURSING AWARD SUOMI

9 syyskuun, 2020
Kommentit pois päältä artikkelissa ESITTELYSSÄ YHTEISTYÖKUMPPANI NORDNET, QUEEN SILVIA NURSING AWARD SUOMI

Vuoden 2020 aikana tuomme esille Queen Silvia Nursing Award -yhteistyökumppaneita, jotka ovat mukana tukemassa stipendiä.

Queen Silvia Nursing Award motivoi jo kuudetta vuotta Ruotsin, Suomen, Saksan, Puolan ja Liettuan sairaanhoitajaopiskelijoita edistämään ikääntyneiden ja dementiaa sairastavien elämänlaatua ja hoitoa. Olemme erittäin ylpeitä voidessamme ilmoittaa, että kuudes maa liittyy ohjelmaan syksystä 2020 lähtien.

Queen Silvia Nursing Award -hanke on mahdollista kumppaneiden omistautumisella ja sitoutumisella sekä keskittymällä vahvasti hoitotyön mahdollisuuksiin.

Haastattelimme pitkäaikaisen kumppanimme Nordnet Suomen maajohtajaa Suvi Tuppuraista. Haastattelussa Tuppurainen pohtii ideoiden merkitystä liiketoiminnan kasvuun, miten yritykset voivat toimia vastuullisemmin ja mitä valmistautuminen haastaviin aikoihin merkitsee.

Kuvassa Suvi Tuppurainen, maajohtaja Nordnet Suomi

Hei Suvi! Voisitko antaa meille lyhyen esittelyn Nordnetistä?

Nordnet on digitaalinen pankki säästäjille ja sijoittajille. Toimimme Ruotsissa, Suomessa, Norjassa ja Tanskassa. Yritys perustettiin 25 vuotta sitten visiona säästöjen ja sijoitusten demokratisoiminen. Teknologiaa hyödyntämällä Nordnet ryhtyi tavoittelemaan sitä, että pankkitoiminta olisi helppoa ja kiinnostavaa kaikille. Panostamme erityisesti siihen, että asiakkaille tarjotaan oikeat työkalut ja tuki päätösten tekemiseen heidän tavoitteidensa mukaisesti. Vuosien varrella olemme kasvaneet merkittävästi ja meillä on Pohjoismaissa jo yli miljoona asiakasta.

Aloitin Nordnet Suomen maajohtajana vajaa neljä vuotta sitten ja olen työskennellyt pankkitoiminnan parissa koko työurani. Aiemmin vastasin Nordnetissä markkinoinnista, myynnistä ja asiakkuuksista ja minulla on yli 20 vuoden työkokemus sijoittamisen parissa, mm. osakemeklarina eQ Pankissa.

Nordnetin liiketoiminnassa on huomioitu erityisesti inhimillisyys. Ihmiset sitoutuvat tähän pankkiin vahvasti. Organisaatio on todella avoin ja jos jollain on hyvä idea ja uskoo sen vievän organisaatiota eteenpäin, me haluamme löytää yhdessä tavan saada idea onnistumaan. Luova ajattelu on ajanut Nordnetin kasvua eteenpäin vuosien varrella. Jos hyvät ideat ja intohimo voivat kehittää pankkia, niin voimme vain kuvitella, minkälainen vaikutus niillä on terveydenhuollossa.

Nordnet pyrkii kehittämään nuorten taloustietämystä ja sukupuolten tasa-arvoa finanssialalla. Miten Nordnet edistää vastuullisuutta?

Olemme tehneet useita projekteja mm. TATin kanssa lisätäksemme nuorten kiinnostusta talousasioihin. Nordnetillä Suomessa uusista asiakkaista oli naisia viime vuonna jo 47 %. Olemme tehneet paljon työtä sen eteen keskittymällä naisille tärkeisiin teemoihin sijoittamisessa ja tehneet tiivistä yhteistyötä mm. Mimmit sijoittaa -yhteisön kanssa.

Yrityksiltä vaaditaan yhä enemmän vastuullisuutta, eettisyyttä ja sitoutuneisuutta. Kuluttajat odottavat, että yritykset eivät vain toimita tuotetta tai palvelua, vaan harjoittavat lisäksi myös hyvää toimintatapaa, joka on yhdenmukainen heidän omien arvojensa ja periaatteidensa kanssa.

Vuonna 2018 asiakkaidemme sijoituksista 31 % sijoitettiin vastuullisiin rahastoihin. Alkuvuonna 2020 tekemämme tutkimuksen mukaan 61 % suomalaisista sijoittajista pitää ympäristön ja yhteiskunnallisen kestävyyden kysymyksiä jonkin verran tai erittäin tärkeinä sijoituspäätöksissä, naisista jopa 73 %. Kuitenkin vain kolmannes on sijoittanut yritykseen tai sijoitusrahastoon erityisesti siksi, että se on vastuullinen valinta.

Koska vastuullisuus on tärkeää, olemme tarjonneet asiakkaillemme yksinkertaisen tavan sulkea sijoitusvalikoimasta pois sellaiset kohteet, jotka eivät mukaudu heidän aatteisiinsa. Jos sijoitat Nordnetissä, saat käyttöösi 14 suodatinta, joiden avulla voit sulkea pois investoinnit esimerkiksi alkoholiin, sotateollisuuteen, tupakkaan, aseisiin tai eläinkokeisiin. Suodattimien avulla sinulla on parempi mahdollisuus tehdä itsellesi sopivampia päätöksiä ja tämä on meille todella tärkeää.

Kuinka nykyinen Covid-19-kriisi on vaikuttanut pankkitoimintaan ja rahoitukseen?

Covid-19 on opettanut meille, että olemme edelleen alttiita monelle ulkoiselle tekijälle, joita emme voi hallita. Tällä kertaa se on virus, joka on vaikuttanut miljooniin ihmisiin ympäri maailmaa.

Se on vaikuttanut yrityksiin, päivittäiseen elämään ja näin myös ihmisten henkilökohtaiseen talouteen. Monet eivät olleet täysin valmistautuneita tilanteeseen. Yhtäkkiä työpaikat häviävät ja ihmiset jäävät ilman tuloja. Moni tarkastelee omia säästöjä, ja ymmärtää, että tulevaisuutta varten on hyvin vähän puskuria.

Covid-19 on opettanut meitä. Ensinnäkin, ihmiset ovat yleensä käyttäneet rahaa liikaa ja säästäneet aivan liian vähän. On positiivista, että ihmiset alkavat itse oivaltaa tämän. Näissä vaikeissa olosuhteissa kymmenet tuhannet uudet sijoittajat ovat avanneet tilin Nordnetiin. Ihmiset ymmärtävät, että ei ole liian myöhäistä säästää, vaikka tilanne olisikin haastava. He ovat valmiita tekemään muutoksen keskellä pandemiaa.

Toiseksi, Covid-19 on äärimmäisen inhimillinen kriisi etenkin niille, jotka yrittävät pitää meidät turvassa. Meidän on tuettava sairaanhoitajia ja muuta hoitohenkilökuntaa, jotka vaarantavat henkensä huolehtimalla sairastuvista naapureistamme, ystävistämme tai perheenjäsenistämme. Sairaanhoitajilla on suuri vastuu tuoda oma osaamisensa töihin joka päivä. Kukaan ei voi tällä hetkellä tietää, kauanko tämä kestää.

Sanoisitko, että parempi valmistautuminen haastaviin aikoihin on yksi oppi pandemiasta?

Opimme tästä kriisistä paljon – ennen kaikkea sen, että me kaikki voimme oppia suunnittelemaan tulevaa hieman paremmin. Tätä voidaan soveltaa moniin pandemiaan liittyviin skenaarioihin. Meidän on pidettävä kiinni taloudellisesta ja fyysisestä terveydestä, joka edellyttää suunnittelua, turvaamista ja ennaltaehkäisyä.

Oman talouden kannalta on hyvä laittaa säännöllisesti vähän rahaa säästöön, jos vain pystyy. Näin on käytössä puskuri, jonka avulla selviää myös vaikeista ajoista. Vararahaston tulee olla helposti saatavilla ja helppo käyttää, kun tulee aika, jolloin puskuria tarvitsee.

Valmistautuminen pätee myös terveydenhuoltoon. Sen turvaaminen on meidän kaikkien sosiaalinen vastuumme. Meidän on varmistettava, että terveydenhuollon perusta on kunnossa, ja että järjestelmät toimivat mahdollisimman tehokkaasti. Sairaanhoitajat ovat terveydenhuollon tukipilari, joten meidän on tehtävä yhteistyötä yhteiskunnan rajojen yli lisätäksemme sairaanhoitajien osaamista, taitoja ja innovaatiota.

Millä tavoin Nordnet on auttanut kriisin aikana?

Pitkäaikainen yhteistyömme Queen Silvia Nursing Award -hankkeen parissa on ollut tänä vuonna ajankohtaisempaa kuin koskaan ja on saanut meiltä enemmän huomiota kuin aiemmin. Sairaanhoitajat ovat terveydenhuollon sykkivä sydän ja heidän nopea ajattelunsa sekä orientoituminen ongelmien ratkaisuun parantavat jatkuvasti potilaiden, perheenjäsenten ja yhtä lailla myös hoitotiimien huolenpitoa. On kunnia olla tukemassa Queen Silvia Nursing Award -hanketta ja sen keskittymistä innovatiiviseen ajatteluun terveydenhuollossa.

Ruotsissa ja Suomessa olemme järjestäneet aloitteita, joissa toimitetaan vouchereita tai aterioita paikallisista ravintoloista koronaviruspotilaiden kanssa työskentelevälle sairaalan henkilökunnalle. Olemme tehneet tämän tukeaksemme sekä ravintoloiden omistajia, joiden elinkeinot ovat kadonneet viruksen vaikutuksesta, että terveydenhuollon ammattilaisia, jotka työskentelevät pitkiä ja vaativia päiviä.

Nordnet on myös hankkinut Tukholmassa visiirejä useille hoitokodeille ja pienemmille kotihoito-organisaatioille. Ne tarjoavat kaivattua turvallisuutta hoitajien ja asiakkaiden päivittäisessä vuorovaikutuksessa ja hoidossa. Organisaatiot voivat tehdä muutoksia ja auttaa heikoimmassa asemassa olevia yhteiskunnan jäseniä. Meidän on työskenneltävä yhdessä ja olla tämän kokemuksen jälkeen parempia, mitä olimme sitä ennen.

Comments are closed.

About Us

Ut non nulla mi, eget imperdiet sem. Nam lacus ligula, venenatis vel aliquet eu, venenatis congue magna. Sed rutrum faucibus semper.

  • QUEEN SILVIA NURSING AWARD

    Swedish Care International yhteistyökumppaneineen lanseerasi stipendikilpailun 70-vuotissyntymäpäivälahjana kuningatar Silvialle 23.12.2013.
    Lue lisää

  • STIPENDIN TARKOITUS

    Queen Silvia Nursing Award -stipendin pyrkimyksenä on edistää sairaanhoitajaopiskelijoiden kiinnostusta ja mahdollisuuksia omien ideoiden kehittämiseen tulevaisuuden haasteiden ratkaisemiseksi vanhusten- ja dementiahoidossa.
    Lue lisää