Folkhälsan

Folkhälsan on Suomen ruotsinkielisillä alueilla toimiva yhdistys, jolla on sekä tutkimustoimintaa että terveyden edistämiseen tähtäävää toimintaa kaikissa ikäryhmissä, vauvasta vaariin :).

Minun syksyyni on kuulunut heidän toimintaansa tutustuminen melko laajasti. Aloitimme tutustumalla hallinnolliseen puoleen ja pian sen jälkeen vanhustyöhön. Sain esittelykierroksen Helsingin ja Espoon asumisyksiköissä, jotka ovat paitsi ulkoisesti kauniita ja kodinomaisia, myös hoito on laadukasta. Harjoittelu oli jälleen kerran hyvin opettavainen, kun sain kuulla Folkhälsanin vanhustenhoidon periaatteista ja pääsi vaihtamaan ajatuksia hyvästä hoidosta.

Vanhustenhoidon lisäksi sain hieman kurkistaa millaista toimintaa Folkhälsanilla on lasten ja perheiden parissa. Kuulin erittäin kiinnostavasta ”Daghem utan mobbning” -projektista, jossa on tarkoitus löytää keinoja päiväkoti-ikäisten kiusaamisen ehkäisemiseksi. Tämän lisäksi mukaan mahtui hieman tietoa erilaisista viestintäkeinoista niille, jotka eivät pysty tuottamaan puhetta ja erilaisista välineistä ja tavoista joiden avulla lasten kehitystä voidaan tukea. Vaikka stipendi keskittyy pääasiassa vanhustenhoitoon, oli hauskaa sekä mielenkiintoista päästä tutustumaan kokonaan uuden alan pariin.

Olisin viihtynyt Folkhälsanin yksiköissä paljon pidempäänkin, sillä opittavaa olisi varmasti riittänyt. Opiskelijana mieltäni lämmittivät myös kaikki tapaamani positiiviset, kannustavat ja ammatistaan ylpeät työntekijät!

Lisätietoa Folkhälsanista: www.folkhalsan.fi

Folkhälsan

 

 

Comments are closed.

 • Ota yhteyttä

  SWEDISH CARE INTERNATIONAL AB
  Gyllenstiernsgatan 12, 115 26 Stockholm
  www.sci.se

 • QUEEN SILVIA NURSING AWARD

  Swedish Care International yhteistyökumppaneineen lanseerasi stipendikilpailun 70-vuotissyntymäpäivälahjana kuningatar Silvialle 23.12.2013.
  Lue lisää

 • STIPENDIN TARKOITUS

  Queen Silvia Nursing Award -stipendin pyrkimyksenä on edistää sairaanhoitajaopiskelijoiden kiinnostusta ja mahdollisuuksia omien ideoiden kehittämiseen tulevaisuuden haasteiden ratkaisemiseksi vanhusten- ja dementiahoidossa.
  Lue lisää