Haastattelussa finalisti Heidi Vähähyyppä

Queen Silvia Nursing Award -stipendin hakuaika vuodelta 2015 käynnistyi 31.8.,  ja kaikkien aikojen toinen suomalainen stipendiaatti valitaan joulukuussa. Hakukierroksen alkamisen kunniaksi esittelemme viime vuonna finaaliin yltäneitä suomalaisopiskelijoita. Itsestään ja ideastaan kertoo ensimmäisenä Centria-ammattikorkeakoulussa Kokkolassa opiskeleva Heidi Vähähyyppä, joka myös antaa vinkkejä stipendin hakemisesta kiinnostuneille. Heidin finaali-ideaan voit tutustua tuoreessa julkaisussamme.

Kerro hieman itsestäsi ja siitä, miksi haluat työskennellä sairaanhoitajana.

Olen toisen vuoden sairaanhoitajaopiskelija Centria-ammattikorkeakoulusta Kokkolasta. Aiemmalta koulutukseltani olen yrittäjyyden ja liikkeenjohdon tradenomi. Tein urallani täyskäännöksen ja aloin opiskella uutta ammattia, koska halusin työn, jolla on enemmän merkitystä. Haluan työskennellä ihmisläheisessä ammatissa ja tehdä työtä, jossa voin auttaa muita.

Kerro ideastasi.

Ideani lähti halusta järjestää ikäihmisille mielekkäämpi arki. Väestön ikääntyessä avuntarvitsijoita on yhä enemmän ja rahaa käytettävissä vastaavasti vähemmän. Elämän pitäisi olla mielekästä ja arvokasta myös elämän ehtoopuolella. Ideani on valtakunnallinen järjestö, joka myy iloa ja hyvää mieltä vanhuksille. Ideani toimii niin, että yksityisillä ja yrityksillä on mahdollisuus ostaa esimerkiksi ulkoiluseuraa kotona tai laitoksessa asuvalle yksinäiselle vanhukselle, tanssi- tai leivontatuokio palvelukotiin tai vaikka yhteinen hemmotteluhetki. Aineettomien lahjojen varoilla järjestö ostaa koulutettujen ohjaajien tai terveyden- ja hyvinvointialojen opiskelijoiden työpanosta sekä kouluttaa vapaaehtoisia ulkoiluystäviksi vanhuksille. On myös mahdollista antaa yleislahjoitus, eli ei ole pakko valita tiettyä kohdetta. Mahdollisuus lahjoittaa auttaisi ikäihmisiä ihan konkreettisesti ja lisäksi nostaisi aihetta ihmisten tietoisuuteen. Lahjanantaja voisi halutessaan kohdentaa lahjan omaan kotikaupunkiinsa ja vielä tarkemmin esimerkiksi tiettyyn vanhainkotiin. Mielestäni lähelle annettu lahja lisäisi lahjan konkretiaa ja kannustaisi ihmisiä lahjoittamaan.

 Mikä sai sinut hakemaan stipendiä?

En varsinaisesti missään vaiheessa ajatellut tavoittelevani stipendiä tai harjoittelujaksoa. Aluksi vain selailin muiden ideoita ja sitä kautta innostuin kehittelemään myös omia. Koin kilpailun valtavan innostavaksi ja inspiroivaksi ja uskon oppineeni kilpailun aikana valtavan paljon vanhustenhoidosta. Toivon, että pääsen hyödyntämään paitsi omia, myös muiden osallistujien ideoita ja oivalluksia tulevassa työssäni. Aiemmin en ollut ajatellut, että vanhustyö olisi oma alani, mutta kilpailun myötä huomasin, että ehkä minulla sittenkin olisi paljon annettavaa vanhustyössä. Harjoittelu palvelukeskuksessa vahvisti tätä käsitystä. Tykkään tehdä työtä ikäihmisten parissa. Sairaanhoitajaopiskelijoiden kannattaakin mielestäni suhtautua eri työtehtäviin ennakkoluulottomasti, koskaan ei tiedä mikä se oma juttu on!

 Mitä neuvoja antaisit opiskelijoille, jotka aikovat hakea stipendiä tänä vuonna?

Haluan kannustaa kaikkia aiheesta kiinnostuneita lähettämään rohkeasti omia ideoitaan. Lukemalla ja arvioimalla muiden ideoita saa paljon arvokasta tietoa ja mahdollisesti kipinän omaan uuteen ideaan. Muiden antama palaute auttaa hiomaan omista ideoista timantteja.

Onko sinullakin hyvä idea vanhustenhoidon ja vanhusten käyttämien palveluiden kehittämiseksi? Hae stipendiä!

Comments are closed.

About Us

Ut non nulla mi, eget imperdiet sem. Nam lacus ligula, venenatis vel aliquet eu, venenatis congue magna. Sed rutrum faucibus semper.

  • QUEEN SILVIA NURSING AWARD

    Swedish Care International yhteistyökumppaneineen lanseerasi stipendikilpailun 70-vuotissyntymäpäivälahjana kuningatar Silvialle 23.12.2013.
    Lue lisää

  • STIPENDIN TARKOITUS

    Queen Silvia Nursing Award -stipendin pyrkimyksenä on edistää sairaanhoitajaopiskelijoiden kiinnostusta ja mahdollisuuksia omien ideoiden kehittämiseen tulevaisuuden haasteiden ratkaisemiseksi vanhusten- ja dementiahoidossa.
    Lue lisää