Haastattelussa finalisti Milla Pihlajamäki

Milla Pihlajamäki Turun ammattikorkeakoulusta ylsi vuonna 2014 Queen Silvia Nursing Award -finalistiksi ideallaan, joka käsitteli hoitohenkilökunnan ja omaisten yhteydenpitoon kehitettävää mobiilisovellusta. Haastattelimme Millaa, joka kertoo alla ideastaan sekä kokemuksistaan QSNA-finalistina.

Kerro hieman itsestäsi!

Olen kolmannen vuoden terveydenhoitaja/sairaanhoitajaopiskelija Turun ammattikorkeakoulusta.

Kerro ideastasi.

Ideani syntyi, kun olin harjoittelussa vanhainkodissa. Huomasin kuinka paljon vanhusten omaiset kaipasivat tietoja läheistensä voinnista, mutta kuinka useista eri syistä kommunikaatio hoitohenkilökunnan ja omaisten välillä oli riittämätöntä. Tämä johtui esimerkiksi pitkistä välimatkoista. Useat omaiset kuulivat ainoat kuulumiset vanhuksesta puhelinsoittojen välityksellä. Mietin miten voisi järjestää hyvän, nopean ja tehokkaan kommunikaatiokanavan vanhusten ja heidän omaistensa välille. Ideoin mobiilisovelluksen, jonka avulla hoitohenkilökunta voi tiedottaa lyhyesti vanhuksen voinnista omaisille päivittäin, ja näin kaukanakin asuvat omaiset pysyvät vanhuksen arjessa mukana.

Mikä sai sinut hakemaan Queen Silvia Nursing Award -stipendiä?

Pidän ideoimisesta ja vanhustyötä tulisi ehdottomasti kehittää vanhenevassa yhteiskunnassamme. Olisin ilomielin ottanut vastaan myös räätälöidyn harjoitteluohjelman. Koko prosessi oli erittäin mielenkiintoinen loppuun saakka!

Miksi haluat työskennellä sairaanhoitajana/terveydenhuollon parissa?

Olen ammatinvaihtaja, ja halusin terveydenhoitoalalle koska tahdoin tehdä työkseni jotain merkityksellistä ja tarpeellista. Erityisiä kiinnostuksenkohteitani ovat mielenterveys ja terveyden edistäminen.

Mitä vinkkejä antaisit opiskelijoille, jotka hakevat stipendiä?

Kannattaa miettiä tarkasti ehdotus, innovaatio jolle todella on tarvetta ja johon olet keksinyt konkreettisen ratkaisun. Ideatasoinen ehdotus ei riitä vaan voittajaideassa tulee olla myös tarkka ja realistinen ratkaisu sen soveltamiseen käytännössä. Onnea matkaan!

Millan ideaan voit tutustua myös tuoreessa ideakirjassamme.

Miten sinä kehittäisit vanhustenhoitoa ja vanhusten käyttämiä palveluita? Jaa ideasi ja hae stipendiä!

TurkuAMK

Kuva: Heikki Rahkonen / Turun AMK

Comments are closed.

About Us

Ut non nulla mi, eget imperdiet sem. Nam lacus ligula, venenatis vel aliquet eu, venenatis congue magna. Sed rutrum faucibus semper.

  • QUEEN SILVIA NURSING AWARD

    Swedish Care International yhteistyökumppaneineen lanseerasi stipendikilpailun 70-vuotissyntymäpäivälahjana kuningatar Silvialle 23.12.2013.
    Lue lisää

  • STIPENDIN TARKOITUS

    Queen Silvia Nursing Award -stipendin pyrkimyksenä on edistää sairaanhoitajaopiskelijoiden kiinnostusta ja mahdollisuuksia omien ideoiden kehittämiseen tulevaisuuden haasteiden ratkaisemiseksi vanhusten- ja dementiahoidossa.
    Lue lisää