Haastattelussa QSNA-stipendiaatti Laura Virtanen

Syksyn aikana olemme esitelleet vuoden 2014 Queen Silvia Nursing Award -finalisteja. Viimeisenä vuorossa on itseoikeutetusti Suomen ensimmäinen QSNA-stipendiaatti Laura Virtanen. Näin hän vastasi kysymyksiimme.

Kerro hieman itsestäsi!

Olen 22-vuotias sairaanhoidon opiskelija Helsingistä. Opiskelen toista vuotta Metropoliassa ja viime vuoden joulukuusta lähtien elämääni on kuulunut myös Queen Silvia Nursing Award -stipendiaatin tehtävät.

Kerro ideastasi.

Ideani on sovellus, jonka kautta hoitotyötä tekevät voivat konsultoida toisiaan etänä ja saada apua hankaliin tilanteisiin kun työkaveri ei ole fyysisesti läsnä. Sain idean ensimmäisessä harjoittelussani palvelutalossa kun huomasin, että toisinaan päätöksiä joutuu tekemään täysin yksin. Vanhukset ovat kuitenkin monesti monisairaita, jolloin hoitaja ehkä kaipaa vinkkejä ja tukea työhönsä.

Miksi hait Queen Silvia Nursing Award -stipendiä?

Sairaanhoitajaopiskelijoille ei juuri ole vastaavanlaisia tilaisuuksia, vaikka meillä kuitenkin on paljon ideoita ja tietoa hoitotyön kehittämistarpeista. Kun sain tietää, että stipendi on haettavissa myös Suomessa, ajattelin että haluan olla mukana näyttämässä että sairaanhoitajaopiskelijoita kannattaa kuunnella!

Miksi haluat työskennellä sairaanhoitajana / terveydenhuollon parissa?

Sairaanhoitajana työni on monipuolista sekä haastavaa ja minulla on mahdollisuus oppia uutta jatkuvasti. Työ on myös hyvin ihmisläheistä ja palkitsevaa. Opintojeni kautta olen huomannut, että sairaanhoitajana minulla on mahdollisuus työskennellä hyvin erilaisissa ympäristöissä ja halutessani pääsen kehittämään hoitotyötä. Kaikkein motivoivinta on harjoittelujen aikana potilailta saatu positiivinen palaute.

Mitä vinkkejä antaisit opiskelijoille, jotka hakevat stipendiä?

Stipendikokemuksieni jälkeen voin sanoa, että olet valinnut äärettömän tärkeän ja hienon ammatin. Älä siis ole vaatimaton, sinulla on varmasti hyviä ideoita. En itsekään uskonut saavani stipendiä mutta päätin yrittää ja nyt vuoteeni on kuulunut aivan uskomattomia tapahtumia. Rohkeasti vain osallistumaan!

_DSC5508

Laura Virtanen esittelemässä voittoisaa ideaansa Ruotsin suurlähetystössä 20.2.2015. Kuva: Jonas Järnström.

 

Sinustako Suomen seuraava Queen Silvia Nursing Award -stipendiaatti? Hae stipendiä!

Kaipaatko inspiraatiota? Tutustu edellisvuosien parhaimpiin ideoihin.

Lauraa on haastatellut myös muun muassa hänen oma oppilaitoksensa Metropolia-ammattikorkeakoulu. Katso video täältä.

 

 

Comments are closed.

About Us

Ut non nulla mi, eget imperdiet sem. Nam lacus ligula, venenatis vel aliquet eu, venenatis congue magna. Sed rutrum faucibus semper.

  • QUEEN SILVIA NURSING AWARD

    Swedish Care International yhteistyökumppaneineen lanseerasi stipendikilpailun 70-vuotissyntymäpäivälahjana kuningatar Silvialle 23.12.2013.
    Lue lisää

  • STIPENDIN TARKOITUS

    Queen Silvia Nursing Award -stipendin pyrkimyksenä on edistää sairaanhoitajaopiskelijoiden kiinnostusta ja mahdollisuuksia omien ideoiden kehittämiseen tulevaisuuden haasteiden ratkaisemiseksi vanhusten- ja dementiahoidossa.
    Lue lisää