top of page
Yanan_Li_230511_1110.jpg

HAKIJOILLE

Mikään idea ei ole liian pieni

Jos olet sairaanhoitaja, sairaanhoitajaopiskelija, lähihoitaja tai lähihoitajaopiskelija Suomessa, on kisa sinulle avoin! Lähetä meille ideasi, jolla parantaisit ikääntyneiden ja muistisairaiden hoitoa. Voit lähettää suomeksi niin monta ideaa kuin haluat.

Voittaja saa

6 000 euron rahapalkinnon

Diplomin Hänen majesteettinsa Ruotsin
kuningatar Silvialta

Räätälöityjä oppimismahdollisuuksia

Verkostoitua kansainvälisesti

Osallistua palkintojenjakoon Tukholman kuninkaanlinnassa

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

 • Kuka voi hakea Queen Silvia Nursing Award-stipendiä?
  Työssäkäyvät sairaanhoitajat ja lähihoitajat sekä sairaanhoitaja- ja lähihoitajaopiskelijat Suomessa. ‍ ‍
 • Milloin hakemuksen voi lähettää?
  Hakuaika alkaa 1.9.2021, ja päättyy 1.11.2021.
 • Millaisia ideoita voin ehdottaa?
  Voit ehdottaa ideoita teoreettisella tasolla, tai ideoita jotka on jo toteutettu tai joita ei ole vielä toteutettu, ja jotka parantaisivat vanhustenhoitoa tai muistisairaiden hoitoa.
 • Kuinka monta kertaa voin hakea?
  Voit hakea Queen Silvia Nursing Award-stipendiä niin monta kertaa kuin haluat.
 • Voinko täyttää hakemuksen omalla kielelläni? Tarvitseeko minun osata englantia?
  Lähetä ystävällisesti hakemuksesi suomeksi. Esimerkiksi tuomariston kokous ja yhteydenpito järjestäjien kanssa tapahtuu suomeksi Suomessa. Englannin kielen taito ei ole pakollinen, mutta siitä on apua, koska voittajien juhlatilaisuudessa ja myös joissakin kansainvälisissä tapahtumissa käytetään englantia.
 • Miten tuomaristo on koottu?
  Tuomariston jäseniä ovat Queen Silvia Nursing Award -yhteistyökumppanit Suomessa. Eri maiden yhteistyökumppaneilla on yhteinen intressi tuoda näkyviin hoitoalan osaajia omassa maassaan.
 • Miten ideoita/ratkaisuja arvioidaan?
  Jokainen lähetetty idea ja/tai ratkaisu arvioidaan seuraavien kriteerien avulla: 1) Relevanttius ikääntyneiden ja muistisairaiden hoitoon: Onko huomioitu ongelma relevantti Mitä hyötyä ideasta/ratkaisusta on käytännössä sairaanhoitajille tai hoitoryhmille? Idean luovuus? Onko idea uniikki? Mitä tutkimusta, testausta tai käyttökelpoisuuden tutkimuksia hakija on tehnyt? 2) Idean/ratkaisun laajuus ja mahdollinen käyttöönotto: Kuinka laajasti ideaa/ratkaisua voi (mahdollisesti) toteuttaa? Onko käyttöönotto suunniteltu hyvin? 3) Hakijoiden arviointi: Onko hakija valmis puhumaan ideansa/ratkaisunsa puolesta? Pystyykö hakija kommunikoimaan luontevasti ja vakuuttamaan tuomariston käyttämällä tieteellistä näyttöä ideansa/ratkaisunsa tärkeydestä? Onko hakija sopiva aktiiviseksi lähettilääksi sairaanhoitajille ja stipendille? Yllä olevia kriteerejä käytetään sekä Queen Silvia Nursing Award -finalistien että -stipendin saajan valinnassa.
 • Mistä tiedän pääsenkö jatkoon valintaprosessissa?
  Finalistit julkistetaan marraskuun lopussa 2022. Paikalliset järjestäjät ottavat jokaiseen finalistiin erikseen yhteyttä.
 • Miten finalistit valitaan ja julkistetaan?
  Ensimmäiset neljä finalistia julkistetaan marraskuussa 2022 (2 sairaanhoitajaa tai sairaanhoitajaopiskelijaa; ja 2 lähihoitajaa tai lähihoitajaopiskelijaa). Marraskuun 2022 lopussa 5. ja 6. finalistit valitaan sosiaalisessa mediassa toteutettavalla äänestyksellä. 5. finalisti valitaan ideoita lähettäneiden sairaanhoitajien ja sairaanhoitajaopiskelijoiden ryhmästä. 6. finalisti valitaan ideoita lähettäneiden lähihoitajien ja lähihoitajaopiskelijoiden ryhmästä.
 • Mitä tuomariston kokouksessa tapahtuu?
  Joulukuun alussa on tuomariston kokous, joka järjestetään Suomessa. Se on puoli päivää kestävä virtuaalinen tai live-tapahtuma, jossa finalisti kertoo ideastaan tuomaristolle. Jokaisen finalistin esitys kestää 10 minuuttia, ja esityksen jälkeen tuomaristo esittää finalistille kysymyksiä.
 • Koska voittaja julkistetaan?
  Suomen voittaja julkistetaan 23.12.2022. Voittajat julkistetaan perinteisesti Hänen majesteettinsa Ruotsin kuningatar Silvian syntymäpäivänä.
 • Mitä minun on tiedettävä, jos minusta tulee Queen Silvia Nursing Award-stipendin voittaja?
  Queen Silvia Nursing Award -stipendin voittajana saat 6000 euron stipendin sekä räätälöidyn harjoittelujakson Suomen yhteistyökumppaneiden kanssa. Mahdollisesti järjestetään myös kansainvälistä toimintaa. Juhlatilaisuus, jossa Hänen majesteettinsa kuningatar Silvia tapaa voittajat, järjestetään Tukholmassa (kulut kustannetaan). Stipendin voittajana sinun tulee osallistua keskeiseen toimintaan (esim. juhlatilaisuudet, stipendiaattien kokoukset) ja julkiseen esiintymiseen (esim. haastattelut, postitukset sosiaalisessa mediassa). Lisätietoa voittajasopimuksesta löydät täältä.
 • Missä ideani julkaistaan?
  Nimeäsi, opiskelu- tai työpaikkasi nimeä, ideaasi ja kuvaasi voidaan käyttää: Yhteistyökumppaneiden sosiaalisen median kanavilla Queen Silvia Nursing Award -verkkosivuilla, -uutiskirjeissä ja muilla kanavilla Lehdistötiedotteissa ja muussa viestinnässä, jos sinusta tulee stipendin voittaja
 • Mitä tapahtuu voittajan julkistamisen jälkeen 23. joulukuuta?
  Oppi- ja verkostoitumismahdollisuuksia järjestävät Swedish Care International sekä vuoden 2023 voittajat. Voittajien on oltava valmiita osallistumaan näihin oppi- ja verkostoitumismahdollisuuksiin osana voittajasopimusta. Kaikki voittajan oppi- ja verkostoitumismahdollisuuksista aiheutuvat kulut kattaa Swedish Care International. Suuren juhlatilaisuuden tiedot jakaa voittajille Swedish Care International niin pian, kuin mahdollista. Kaikki palkintoseremoniaan osallistumisesta aiheutuvat kulut kattaa Swedish Care International.
 • Milloin voittaja saa stipendin?
  Saat stipendin 6000 euroa (tai vastaavan) pian suurimman juhlatilaisuuden jälkeen, mutta viimeistään ennen uuden hakuajan alkua (syyskuu 2023).
 • Onko voittajan pakko osallistua räätälöityyn harjoittelujaksoon?
  Räätälöity harjoittelujakso on olennainen ja pakollinen osa stipendivuotta. Harjoittelu räätälöidään omien mahdollisuuksiesi ja aikataulusi mukaan. Esimerkkejä harjoittelujaksosta: Tutustuminen yhteistyökumppaneiden toimintaan Osallistuminen yhteistyökumppaneiden konferensseihin, workshop-tapahtumiin tai koulutustoimintaan Avustava työskentely hoitajien kanssa vanhainkodissa Tutustuminen eri sairaaloiden osastoihin ja sairaanhoitajien eri rooleihin hoitotyön eri prosesseissa Vieraileminen tuotevalmistusyrityksessä oppiaksesi kyseisen yrityksen toiminnasta ja siitä, mikä sairaanhoitajien rooli voi olla kyseisessä organisaatiossa Osallistuminen yhteistyökumppaneiden myynti- tai markkinointitoimintaan Muiden maiden voittajiin ja osallistujiin tutustuminen (fyysisesti tai online) Maasi Queen Silvia Nursing Award -stipendin järjestäjät ja yhteistyökumppanit keskustelevat voittajan kanssa, jotta harjoittelujakso voitaisiin järjestää mahdollisimman joustavasti ja voittaja saisi näin laajan harjoittelun hoitoalaan liittyvistä tehtävistä. Lisätietoa löydät voittajasopimuksesta.

Paikallisia tukijoitamme ovat:

SCI_Logo_300px.png
Konstsamfundet ny.png
FFEC logga transparent png.png
Nordnet_logo_stacked_black.png
Elisa.png
muistiliitto-minnesforbundet_logo-RGB-vaaka 2.png
Silviahemmet_färglogga.tif
UEF-musta-logo-engl-pysty-1024x892.jpg
logo_TAMK_fi-eng_purple_RGB.jpg
SvensktDemenscentrum.png
Color4care.png

Suurin asia, jonka opin, oli että laadukkaan vanhustenhoidon luomiseen ei tarvita mullistavia keksintöjä. Olemme kaikki hoitotyön ammattilaisia ja saamma hyviä ideoita käytännön työstä. Stipendi antaa mahdollisuuden tuoda ideamme esiin, ja myös mahdollisuuden kokea asioita, joita ehkä muuten emme kokisi.

Circle Maiju.png

MAIJU BJÖRKQVIST

Suomen vuoden 2018 Queen Silvia Nursing Award -voittaja

DE-7.png
Kysyttävää? Ota yhteyttä

Jos mieleesi tulee kysymyksiä tai ehdotuksia, otathan meihin yhteyttä. Vastaamme mahdollisimman pian.

Kiitos viestistäsi

_L_R6393.jpg
bottom of page