Harjoittelussa Sairaanhoitajaliitossa

Sairaanhoitajaliiton toimistolla olin tutustumassa jo vuoden alussa, ja se olikin ensimmäinen stipendiin liittyvä harjoitteluni. Jo tuolloin oli kuitenkin selvää, että pääsisin osallistumaan myös maaliskuussa Sairaanhoitajapäiville Helsingin Messukeskuksessa ja heinäkuussa SuomiAreenaan Porissa. Nyt kun nämä ovat takana, on hyvä muistella mitä koin ja opin oman ammattiliittoni parissa.

Toimistolle meneminen ensikertaa tuntui hypyltä tuntemattomaan, sillä kaikki aikaisemmat harjoitteluni olivat olleet koulutukseen kuuluvaa käytännön hoitotyön opiskelua. Se, että yhtäkkiä löysin itseni kokouspöydän äärestä, tuntui hyvällä tavalla kummalliselta. Oli kiinnostavaa nähdä kehittämistyötä, jonka avulla saadaan sairaanhoitajan ammattia näkyväksi. Toimistolla ollessani pääsin myös tutustumaan Sairaanhoitaja-lehden toimitukseen.

Sairaanhoitajapäiville osallistumisen suhteen minulla kävi tuuri, sillä liitto täyttää 90 vuotta ja nyt on juhlavuosi. Tämän vuoksi tapahtuma oli todella hieno ja jatkui iltajuhlalla. Sairaanhoitajapäivien avajaisissa puhui presidenttimme Sauli Niinistö, mikä mielestäni kertoo sairaanhoitajien työn arvosta.

Myös SuomiAreenalla vallitsi mukava tunnelma. Sairaanhoitajaliiton teltalla ollessani tapasin niin tuttuja kuin tuntemattomiakin kävijöitä. Erona Sairaanhoitajapäiviin oli se, että kävijöiden joukossa oli nyt paljon enemmän myös muita kuin sairaanhoitajia. Kaiken kaikkiaan näiden kahden tapahtuman kautta on ollut hienoa huomata kuinka valtavasti on sairaanhoitajia, jotka haluavat kehittää omaa ammattiaan ja ammattitaitoaan. Tähän Sairaanhoitajaliiton toiminta antaa mielestäni hyvät puitteet.

Lisätietoa Sairaanhoitajaliitosta: www.sairaanhoitajat.fi

Sh-liitto

 

Comments are closed.

 • Ota yhteyttä

  SWEDISH CARE INTERNATIONAL AB
  Gyllenstiernsgatan 12, 115 26 Stockholm
  www.sci.se

 • QUEEN SILVIA NURSING AWARD

  Swedish Care International yhteistyökumppaneineen lanseerasi stipendikilpailun 70-vuotissyntymäpäivälahjana kuningatar Silvialle 23.12.2013.
  Lue lisää

 • STIPENDIN TARKOITUS

  Queen Silvia Nursing Award -stipendin pyrkimyksenä on edistää sairaanhoitajaopiskelijoiden kiinnostusta ja mahdollisuuksia omien ideoiden kehittämiseen tulevaisuuden haasteiden ratkaisemiseksi vanhusten- ja dementiahoidossa.
  Lue lisää