ICN-konferenssi Soulissa

Soul1

 Tämän vuoden stipendiaattina sain osallistua ICN:n (International Council of Nurses) sairaanhoitajien maailmankonferenssiin, jonka johdosta pääsin matkustamaan Souliin, Etelä-Koreaan!

Matkaani kuului konferenssin aikana järjestettäviä luentoja ja posteriesityksiä, joihin sai osallistua vapaasti oman mielenkiinnon mukaan. Konferenssin teema ”Global Citizen, Global Nursing” oli erittäin mielenkiintoinen ja valinnanvaraa luentojen välillä oli todella paljon. Itse kuuntelin muun muassa sairaanhoitajien roolista ihmisoikeuksien edistämisessä, ikääntymisestä ja mielenterveyspotilaiden hoidosta eri maissa. Luennoitsijoista minuun (ja moneen muuhun!) teki erityisen vaikutuksen botswanalainen Sheila Tlou, jonka työhön tutustumista suosittelen!

Matkan parhainta antia olivat myös erilaiset tilaisuudet, joissa pääsi tapaamaan paljon muita opiskelijoita, sairaanhoitajia ja hoitoalan vaikuttajia. Konferenssin avajaistilaisuuteen osallistui jopa Etelä-Korean presidentti, mikä kertoo asian tärkeydestä. Erittäin hieno kokemus oli myös Student Assembly, jossa hoitoalan opiskelijat saivat kertoa mielipiteitään koulutukseen liittyen. Paikalla oli opiskelijoita monista eri maista ja kaikki maanosat olivat edustettuina. Oli todella mielenkiintoista kuulla millaista sairaanhoitajaksi opiskelu on muualla, myös hyvin erilaisissa maissa kuin Suomi.

Tämän kaiken lisäksi viikon aikana ehti tutustumaan Soulin kaupunkiin ja korealaiseen kulttuuriin. Matka oli todella upea kokemus, sillä rakastan matkustelua mutta samalla opin taas hirveästi uutta tulevasta ammatistani.

 

Soul2

Comments are closed.

 • Ota yhteyttä

  SWEDISH CARE INTERNATIONAL AB
  Gyllenstiernsgatan 12, 115 26 Stockholm
  www.sci.se

 • QUEEN SILVIA NURSING AWARD

  Swedish Care International yhteistyökumppaneineen lanseerasi stipendikilpailun 70-vuotissyntymäpäivälahjana kuningatar Silvialle 23.12.2013.
  Lue lisää

 • STIPENDIN TARKOITUS

  Queen Silvia Nursing Award -stipendin pyrkimyksenä on edistää sairaanhoitajaopiskelijoiden kiinnostusta ja mahdollisuuksia omien ideoiden kehittämiseen tulevaisuuden haasteiden ratkaisemiseksi vanhusten- ja dementiahoidossa.
  Lue lisää