Inka Häkkinen on Suomen Queen Silvia Nursing Award -stipendiaatti 2020

23 joulukuun, 2020
Kommentit pois päältä artikkelissa Inka Häkkinen on Suomen Queen Silvia Nursing Award -stipendiaatti 2020

Tänä vuonna Queen Silvia Nursing Award myönnetään 36-vuotiaalle FinnHELP keskusteluapupalvelun sairaanhoitajalle Inka Häkkiselle. Inkan ratkaisu on hänen omin sanoin: terveydenhuollon ammattilaisille profiloitu keskusteluapupalvelu, joka on ollut toiminnassa toukokuusta 2020 lähtien mahdollistaen tähän mennessä noin 70:n tietoturvallisen videovälitteisen keskusteluavun henkisesti uupuneen terveydenhuollon ammattilaisen ja auttajan välillä.

Inka Häkkinen, Suomen Queen Silvia Nursing Award voittaja 2020

Tuomaristo valitsi Inkan vuoden stipendiaatiksi seuraavalla perustelulla:

”Inkan jo kehityksen alla oleva idea ennaltaehkäisee hoitoalalla työskentelevien uupumusta ja masennusta. Idean toteuttamisen mahdollistavat tällä hetkellä useat vapaaehtoiset, ja pitkällä tähtäimellä sen monipuoliset kehitysmahdollisuudet ovat suuret. Sairaanhoidon ammattilaisten hyvinvoinnista huolehtiminen ja heille kaiken mahdollisen tuen tarjoaminen on erityisen tärkeää pandemian, kuten COVID-19, aiheuttamissa olosuhteissa.”

Inka Häkkinen työskentelee Kymenlaakson keskussairaalassa Kotkassa, mutta on työn ohella kehittänyt FinnEM ry:n tiimin ja eri terveydenhuollon toimijoiden tuella videochat-palvelun FinnHELP. Sen lisäksi, että virtuaalipalvelun kehittäminen jatkuu, on suunnitelmissa myös yhteinen tutkimusprojekti Työterveyslaitoksen kanssa. Tarkoituksena on kehittää monipuolinen ja toimiva järjestelmä, joka parantaa hoitotyössä jaksamista pandemiaoloissa.

Stipendistä

Vuosittain jaettavan stipendin tarkoituksena on kannustaa hoitoalalla työskenteleviä kehittämään uusia hoitotyöhön liittyviä ja sitä edistäviä ratkaisuja. Stipendin arvo on 6000 euroa, ja stipendiaatille luodaan myös hänelle sopiva harjoittelujakso terveydenhuoltoalalla toimivien yhteistyökumppaneiden kanssa.

Aikaisempina vuosina stipendiä ovat voineet hakea sairaanhoitajaksi opiskelevat, joilla on ollut vanhustenhoitoon ja erityisesti dementian hoitoon liittyvä idea, mutta tänä vuonna ideat ovat liittyneet COVID-19-tilanteeseen ja -ratkaisuihin, ja mukaan ovat olleet lämpimästi tervetulleita myös laillistetut sairaanhoitajat.

Aloitteentekijöistä

Swedish Care International ja Forum for Elderly Care ovat myöntäneet stipendin vuodesta 2012 asti, ja vuonna 2020 sen mahdollistavat kansalliset ja kansainväliset yhteistyökumppanit Konstsamfundet, Attendo, Nordnet, Elisa, Muistiliitto, Bonnier Healthcare / Netlääkäri, Oriflame, Color4Care ja Puls & Träning.

Swedish Care International on vanhus- ja dementiapalveluiden kansainvälinen kehittäjä, paketoija ja viejä, kun taas Forum for Elderly Care on aktiivisesti edistämässä vanhusten ja dementiaa sairastavien hoitoa Ruotsissa.

Lisätietoa antaa:

Petra Tegman, toimitusjohtaja, Swedish Care International

petra.tegman@sci.se

www.queensilvianursingaward.com | www.sci.se

Comments are closed.

About Us

Ut non nulla mi, eget imperdiet sem. Nam lacus ligula, venenatis vel aliquet eu, venenatis congue magna. Sed rutrum faucibus semper.

  • QUEEN SILVIA NURSING AWARD

    Swedish Care International yhteistyökumppaneineen lanseerasi stipendikilpailun 70-vuotissyntymäpäivälahjana kuningatar Silvialle 23.12.2013.
    Lue lisää

  • STIPENDIN TARKOITUS

    Queen Silvia Nursing Award -stipendin pyrkimyksenä on edistää sairaanhoitajaopiskelijoiden kiinnostusta ja mahdollisuuksia omien ideoiden kehittämiseen tulevaisuuden haasteiden ratkaisemiseksi vanhusten- ja dementiahoidossa.
    Lue lisää