Opiskelijan keksintö: Alzheimer’s Memory Challenge

Skotlannissa St. Andrewsin yliopistossa opiskeleva Sarah Hathorn on vastikään lanseerannut  Alzheimer’s Memory Challenge -nimisen projektin. Alzheimerin tauti on koskettanut Sarahia läheisesti, sillä hänen isoisänsä on yksi siitä kärsineistä. Sarah onkin omistanut projektinsa isoisälleen ja muulle perheelleen.

Alzheimer’s Memory Challenge -projekti yhdistää uudella tavalla varainkeruun haasteisiin, jotka liittyvät tiedon lisäämiseen ja kognitiivisiin harjoituksiin. Projektin ytimessä on muistuttaa muistin harjoittamisen tärkeydestä. Tutkimustulokset osoittavat, että kognitiivisten taitojen aktiivinen käyttäminen ja aivojen harjoittaminen esimerkiksi erilaisia muistiharjoituksia tekemällä on yhteydessä muistin ja toimintakyvyn säilyttämiseen.

Skärmavbild 2015-10-27 kl. 09.04.08

Haasteessaan Sara Hathorn korostaa kolmea tekijää, jotka auttavat meitä paremmin ymmärtämään Alzheimerin tautia sekä ehkäisemään sitä:

1) Mielemme ja muistomme ovat ainutlaatuisia. Alzheimerin tauti ja dementia vievät ihmisiltä heidän tärkeät muistonsa ja kognitiiviset kykynsä.

2) Tieto on valtaa – knowledge is power. Tutkimuksen avulla voimme parantaa ymmärrystämme dementiasta ja Alzheimerin taudista ja toivottavasti ajan myötä viivästyttää tai estää niiden puhkeaminen.

3) Alzheimerin tauti voi koskettaa ketä tahansa, missä tahansa: ystävää, sukulaista tai sinua itseäsi. Sairaudesta kärsivät myös sairastuneen läheiset. Haasteen tarkoitus onkin kerätä varoja tutkimukseen ja hoitoon, jotta niin Alzheimerin tautia sairastavien kuin heidän läheistensä elämänlaatu kohenisi.

Lisätietoa projektista löytyy sen kotisivuilta.

The Alzheimers Campaign: http://sarah-hathorn.squarespace.com/#meltdown-tour

Jos haluat osallistua projektin rahoittamiseen, voit tehdä sen JustGiving Donation -sivuston kautta:  https://www.justgiving.com/memorychallenge

Comments are closed.

About Us

Ut non nulla mi, eget imperdiet sem. Nam lacus ligula, venenatis vel aliquet eu, venenatis congue magna. Sed rutrum faucibus semper.

  • QUEEN SILVIA NURSING AWARD

    Swedish Care International yhteistyökumppaneineen lanseerasi stipendikilpailun 70-vuotissyntymäpäivälahjana kuningatar Silvialle 23.12.2013.
    Lue lisää

  • STIPENDIN TARKOITUS

    Queen Silvia Nursing Award -stipendin pyrkimyksenä on edistää sairaanhoitajaopiskelijoiden kiinnostusta ja mahdollisuuksia omien ideoiden kehittämiseen tulevaisuuden haasteiden ratkaisemiseksi vanhusten- ja dementiahoidossa.
    Lue lisää