Päiväni Sopimusvuoressa

24 lokakuun, 2016
Kommentit pois päältä artikkelissa Päiväni Sopimusvuoressa

Aloitin pidemmän harjoitteluni, vajaa kaksi viikkoa, Sopimusvuoren toimistolla täällä Tampereella. Oli mukavaa, että sain teemoitella päiväni oman mielen mukaan ja että ne onnistuivat lyhyehkön ajan sisään. Minua on kiinnostanut aina ideoiminen ja hoitotyön kehittäminen. Aloittelinkin päiväni talousjohtajan kanssa keskustellen hyvän hoitotyön kehittämisestä talouden näkökulmasta ja miten talous ja investoiminen esimerkiksi uusiin ideoihin lähtevät liikkeelle. Opin, että ideat saattavat lähteä lentoon periaatteesta mistä lauseesta tahansa, johon todetaan: ”miksipä ei, aletaan hommiin”. Tietysti isossa organisaatiossa pitää ottaa useat näkökulmat ja tavat toimia huomioon, jotta kestävään kehitykseen päästään, mutta ennen kaikkea kehitys ja kehittyminen vaatii innostunutta henkilökuntaa ja joukkuehenkeä jotta tavoitteeseen päästään. Sitä joukkuehenkeä aistin Sopimusvuorellakin.

Pääsin myös tutustumaan Sopimusvuoren Askel-ohjelmaan, jonka tarkoituksena on askel askeleelta kuntoutua oman elämänsä hallitsijaksi mielenterveysongelmien maailmasta. Olin kyseisen päivän hoivakodin johtajan mukana, joka kertoi omasta työnkuvastaan ja kuinka hyvä johtaja toimii ja mihin asioita hän kykenee vaikuttamaan. On tärkeää kuunnella asiakasta ja henkilökuntaa, jotta toiminnan kehittäminen perustyshoitotyössä mahdollistuu. On mukavaa päästä kokemaan ja kuuntelemaan, kuinka hallinnollisella tasolla kyetään vaikuttamaan hoitotyön kehittämiseen.

Lisäksi tutustuin Sopimusvuoren laadunvalvontaan ja kuinka kilpailutus ja siihen valmistautuminen tapahtuu käytännössä. Myös tutustuminen Sopimusvuoren hoivakotiin ja sairaanhoitajan näkökulmaan uuden hoivakodin kehittämisessä antaa osoittaa, että työntekijöitä arvostetaan ja että heidän mielipiteillään on merkitystä.

Harjoittelu ruokki intoani kehittää hoitotyötä jatkossakin !

-Elias

 

sopimusvuori_logo

Comments are closed.

About Us

Ut non nulla mi, eget imperdiet sem. Nam lacus ligula, venenatis vel aliquet eu, venenatis congue magna. Sed rutrum faucibus semper.

  • QUEEN SILVIA NURSING AWARD

    Swedish Care International yhteistyökumppaneineen lanseerasi stipendikilpailun 70-vuotissyntymäpäivälahjana kuningatar Silvialle 23.12.2013.
    Lue lisää

  • STIPENDIN TARKOITUS

    Queen Silvia Nursing Award -stipendin pyrkimyksenä on edistää sairaanhoitajaopiskelijoiden kiinnostusta ja mahdollisuuksia omien ideoiden kehittämiseen tulevaisuuden haasteiden ratkaisemiseksi vanhusten- ja dementiahoidossa.
    Lue lisää