Palkintoseremonia

16 kesäkuun, 2020
Kommentit pois päältä artikkelissa Palkintoseremonia

Hei kaikki!

Suomen Ruotsin suurlähetystössä järjestettiin seremonia 11.3.2020. Seremonian järjestämistä mietittiin pitkään ja hartaasti viimeiseen asti vallitsevan koronatilanteen vuoksi. Seremonia päätettiin kuitenkin lopulta järjestää, mistä olen erittäin kiitollinen. Seremoniassa paikalla olivat Ruotsin suurlähettiläs Anders Ahnlid, stipendin yhteistyökumppaneiden edustajia, Metropolia Ammattikorkeakoulun oppimistoiminnan johtaja Tapani Martti, muita kutsuvieraita sekä rakas avopuolisoni ja sisareni.

Tilaisuus alkoi ilmoittautumisella ja nimikylttien noudolla, jonka jälkeen siirryimme tapaamaan vieraita kahvikupposten äärelle. Meidät otettiin lämmöllä vastaan ja jännitys kaikkosi nopeasti. Monet tulivat esittäytymään ja juttelemaan ennen tilaisuuden alkua – sain myös paljon kannustusta ja tsemppausta puhettani ajatellen.

Saimme kuulla upeita puheita yhteistyökumppaneilta, Ruotsin suurlähettiläältä Anders Ahnlidiltä ja Metropolian oppimistoiminnan johtajalta Tapani Martilta. Saimme kuulla myös Folkhälsanin Passionärerna-kuororyhmän laulua. Oma puheeni koitti tilaisuuden lopussa.

Eniten minua jännitti puheen pitäminen ruotsiksi. Olin toki harjoitellut sitä paljon ja saanut onneksi neuvoja Suvilta, Charlottalta ja Martinilta. Kun kuulin nimeni mainittavan, vedin vielä kerran syvään henkeä ja lähdin kävelemään kohti lavaa puhekorttieni kanssa. Otin mikrofonin tärisevään käteeni, vedin vielä kerran syvään henkeä ja aloitin: Ärade Ambassadör, mina damer och herrar…

Tunnelma oli alusta alkaen hyvin lämminhenkinen, mikä helpotti toisaalta jännitystäni. Lisäksi, sain sekä ennen puhetta, sen aikana että sen jälkeen kannustusta, tsemppausta ja rohkaisevia hymyjä. Sain itseluottamusta yleisöstä ja selvisin ruotsinkielisen puheen pitämisestä ongelmitta. Puheen lopuksi minulle esitettiin vielä muutama kysymys englanniksi, jonka jälkeen sain upean kukkakimpun sekä kauniin pinssin muistoksi tilaisuudesta.

Tilaisuuden päätyttyä meille tarjoiltiin vielä juotavaa ja pientä naposteltavaa, ja saimme jatkaa toisiimme tutustumista. Pian tämän jälkeen Ruotsin suurlähettiläs Anders Ahnlid esitteli meille lyhyesti suurlähetystöä.

Seremonian jälkeen oloni oli helpottunut ja väsynyt, mutta sitäkin enemmän onnellinen ja kiitollinen. Olen edelleen hämilläni siitä, miten nopeasti päivä meni, ja että se tosiaankin on nyt ohi. Kokemus oli todella ainutlaatuinen. Iso ja lämmin kiitos teille kaikille, oli todella suuri kunnia saada tavata teidät.

Pysykää turvassa ja terveinä!

Aurinkoisin kesäterveisin,

Janina

Comments are closed.

About Us

Ut non nulla mi, eget imperdiet sem. Nam lacus ligula, venenatis vel aliquet eu, venenatis congue magna. Sed rutrum faucibus semper.

  • QUEEN SILVIA NURSING AWARD

    Swedish Care International yhteistyökumppaneineen lanseerasi stipendikilpailun 70-vuotissyntymäpäivälahjana kuningatar Silvialle 23.12.2013.
    Lue lisää

  • STIPENDIN TARKOITUS

    Queen Silvia Nursing Award -stipendin pyrkimyksenä on edistää sairaanhoitajaopiskelijoiden kiinnostusta ja mahdollisuuksia omien ideoiden kehittämiseen tulevaisuuden haasteiden ratkaisemiseksi vanhusten- ja dementiahoidossa.
    Lue lisää