top of page
Etsi

Päivitys vuoden 2022 QSNA-voittajan kanssa Mia KuusistoMihin Queen Silvia Nursing Award- palkinnon voittaminen on sinut vienyt ? Mitä olet tehnyt stipendi vuotesi jälkeen? Työskentelen sairaanhoitajana Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksessä sekä osa-aikaisena yrittäjänä yrityksessäni Flowmotion. Teen psykososiaalista työtä terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen parissa sekä työntekijänä että yrittäjänä, ja positiivinen psykologia on osa työtäni. Aloin myös opiskella ratkaisukeskeistä lyhytterapiaa (SFBT) helmikuussa.

 

 Oletko keksinyt uusia ideoita tai tapoja, joilla kehität tätä voittoideaasi? Voittoideaani tunnekortit positiivisen psykologian avulla  käyttävät tällä hetkellä myös suomalaisia puheterapeutteja, jotka työskentelevät neurologisen kuntoutuksen parissa. Järjestän myös positiivisen psykologian tapahtuman Vaasan kesäyliopiston kanssa täällä Suomessa, kaikille jotka ovat kiinnostuneita positiivisesta psykologiasta. Pohjanmaan hyvinvointialueella järjestän toukokuussa tapahtuman, joka on tarkoitettu alueen muistihoitajille ja seniorineuvojille. Tapahtuman järjestän yhdessä alueen koordinoivan osastonhoitajan kanssa, ja koulutan QSNA-voittoideaani miten hyödyntää positiivista psykologiaa heidän työssä. Tämä on tähän mennessä suurin työtehtävä voittoideallani ” tunnetyöpaja positiivisen psykologian avulla”.


Miten jatkat oppimista ja kasvua ammattilaisena? Rakastan opiskelua ja uskon, että ratkaisukeskeisen lyhytterapian koulutus antaa minulle lisää työkaluja hyvinvoinnin ja terveyden parissa työskentelyyn asiakkaiden kanssa. SFBT on lyhytkestoista, tavoitteellista ja näyttöön perustuvaa terapeuttista lähestymistapaa, joka sisältää positiivisen psykologian periaatteita ja käytäntöjä ja joka auttaa asiakkaita muutoksessa ratkaisujen rakentamisen kautta ongelmien sijaan. Uskon, että sairaanhoitajana ja positiivisen psykologian asiantuntijana toimiminen yhdessä SFBT:n kanssa on erinomainen yhdistelmä minulle. Uskon, että minulle tulee paljon uusia ideoita siitä, miten työskennellä hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen parissa.


Mikä motivoi ja ajaa sinua urallasi eteenpäin? Mikä antaa sinulle henkistä voimaa kohdata haasteita? Olen aina ollut kiinnostunut psykologiasta, hyvinvoinnista, terveyden edistämisestä ja ihmisten hyvinvoinnista. Minulle on tärkeää käyttää keskeisiä arvojani ja vahvuuksiani sairaanhoitajana, ja rakastan kehittää itseäni. Ja tietysti käytän päivittäin itse positiivisen psykologian periaatteita ja käytäntöjä, aina löytyy työkaluja henkiseen vahvuuteen ja haasteisiin, mutta myös tavoitteisiin ja hyvinvointiin.


Onko sinulla ollut uraasi liittyviä odotuksia, jotka osoittautuivat erilaisiksi todellisuudessa? Yrittäjänä kuuntelen aina asiakkaitani ja heidän tarpeitaan. Oli yllättävää, miten helposti asiakkaat löysivät minut. Olen työskennellyt positiivisen psykologian parissa odotettua laajemmin työssäni sairaanhoitajana, mutta myös yrittäjänä. Uuden koulutukseni myötä minulla on paljon enemmän annettavaa sairaanhoitajana. Valmistun joulukuussa ratkaisukeskeiseksi lyhytterapeutiksi, koulutukseni on lyhyempi aiempien psykologian opintojen vuoksi. Koulutus sisältää myös psykoterapeutin koulutuksen edellyttämiä lisäopintoja ja antaa mahdollisuuden hakea psykoterapia opintoihin myös tulevaisuudessa. Keskityn elämässä tänä vuonna työhön ja koulutukseen, ja rakastan sitä.

 

Mikä on parasta urallasi tai mikä on mielestäsi parasta? Työskentely terveyden, positiivisen psykologian ja hyvinvoinnin parissa on niin mielenkiintoista ja voit aina oppia paljon enemmän. Aina voi oppia lisää, ja voit aina kehittää itseäsi enemmän.


Mikä on paras neuvo, jonka olet saanut tällä matkalla? Usko itseesi ja siihen mitä teet, tarjoamasi palvelu sairaanhoitajana positiivisen psykologian kanssa on tärkeää hyvinvoinnin alalla.

 

Mikä on yksi neuvo, jonka antaisit henkilölle, joka haluaa olla siellä missä sinä olet nyt? Tee sitä, mitä rakastat ja usko itseesi. Tee sitä, mikä pelottaa sinua eniten, koska suurin henkilökohtainen kasvu tapahtuu tekemisessä, vaikka olisit peloissasi.

Ideasi ja ajatuksesi voivat olla erittäin tärkeitä toiselle henkilölle. Älä vähättele omia taitojasi. Jokaisella on jotain annettavaa muille tässä maailmassa, ja mitä sinulla on annettavana, voi muuttaa ihmisten elämää parempaan suuntaan.

Комментарии


bottom of page