Queen Silvia Nursing Award – Vuoteni Kuvina

5 lokakuun, 2018
Kommentit pois päältä artikkelissa Queen Silvia Nursing Award – Vuoteni Kuvina

Kuvausryhmä ohjaa meitä esiintymään Saksan TV:ssä esitettävässä lyhytelokuvassa.

QSNA 2017 voittajat julkistettiin kuningatar Silvian syntymäpäivänä 23.12. Heti vuoden alussa lensimme Berliiniin terveysalan kongressiin ja tutustumaan toisiimme muiden maiden stipendiaattien ja finalistien kanssa.

Kansainvälinen tiimi lähdössä TV-aseman cocktailtilaisuuteen

Stipendiaatit Saksan QSNA-tiimin ympäröimänä: Saksan Berit, Ruotsin Rebekka keskellä edessä, Suomen edustajana minä vieressä takana ja Puolan Aldona vielä taaempana oikealla. Valmiina luennoille, messuilemaan, edustamaan, esiintymään ja tutustumaan Saksan terveydenhuoltojärjestelmään.

Ruotsin suurlähetystössä

Helsingissä QSNA-seremoniassa puhujankorokkeella ja ihastuttavan suurlähettiläs Anders Ahnlidin kanssa. Oli jännittävää puhua arvovaltaisille vieraille englanniksi, mutta päivästä jäi hauskat muistot. Tilaisuudessa tapasin myös kilpailun yhteistyökumppanien edustajat ja pääsin sopimaan tulevista yhteistyökuvioista.

Pääkohteena Ruotsin kuninkaanlinna ja kuningatar Silvian tapaaminen

Aamiainen rehtorin kanssa vanhassa kaupungissa ja linnaan valmistautumaan. Turvajärjestelyt ja puitteet olivat vaikuttavat. Hevosten, koristeellisten vartiosotilaiden, maastopukuisten sotilaiden ja mustapukuisten turvamiesten keskellä meillä maakunnasta tulleilla riitti ihmeteltävää.

Hänen Majesteettinsa Kuningatar Silvia on valovoimaisen viehättävä ja miellyttävä. Kuninkaanlinnan Bernadotte-kirjasto tuo mieleen Harry Potterin – tai Kaunottaren ja Hirviön romanttisen kirjastokohtauksen. Kuvausten lomassa pääsin keskustelemaan kuningattaren kanssa Madeleinen kolmannen lapsen syntymästä ja kuulumisista, ihastelimme hänen suloisuuttaan ja hyvää vointiaan.

Stipendin jako ja kiitospuheet

joissa kerroimme lyhyesti myös itsestämme ja ideoistamme. Kunniakirjojen ja stipendien lisäksi meille lahjoitettiin stetoskoopit ja Swedish Care Internationalin hoitajanimikyltit työasuun muistoksi tästä päivästä. Pidimme kiitospuheemme Kuningatar Silvian ja kilpailun suojelijan, eduskunnan puhemiehen Paula Risikon istuessa kunniapaikoillaan eturivissä. Läsnä oli salillinen muita arvovaltaisia vieraita, suurlähettiläitä, suurten oppilaitosten, yritysten ja järjestöjen johtajia. Siitä huolimatta tai juuri siksi improvisoin oman puheeni uusiksi yleisön edessä, mikä joko onnistui ihmeen hyvin tai sitten armeliaasti unohdin virheet ja hapuilun.

Japaniin hackathoniin

Seuraava lähtö oli lento Aasiaan pohtimaan terveysteknologian mahdollisuuksia tulevaisuuden maailmassa. Japanilaiset hoitajaopiskelijat olivat suloisen lapsenkasvoisia. Opiskelu ja hoitotyö Japanissa poikkeaa suomalaisesta monessa mielessä, ainakin japanilaiset sisaremme ovat kuuliaisempia ja pidättäytyvämpiä käytökseltään. Jopa sairaudet ovat toiset kuin meillä ja vanhusten terveys erilainen, kenties heidän terveellisen ruokavalionsa johdosta.

Vuoden aikana ehdin matkustella myös kotimaassa

Vietin mm. viikon Hugo och Maria Winbergin Stiftelsenillä majoittuen ruotsinkielisen sairaanhoitajaliiton Sjuksköterskeföreningenin tiloissa Annankadulla. Tutustuin myös Folkhälsanin uraauurtavaan ja monipuoliseen työhön kansanterveyden eteen. Harjoittelut ovat sisältäneet niin hoitotyötä kuin inspiroivia ja syväluotaavia keskusteluja alan näkymistä, arvoista ja hyvistä käytännöistä.

Maljoja Tampere-talolla ja 6.luokkalainen poikani

Tästä on hyvä jatkaa – tekeillä on vielä vierailuita, lehtijuttuja ja esiintymisiä. Tarkoitus olisi mm. tutustua Sairaanhoitajaliiton toimintaan, käydä eduskunnassa ja ammattikorkeakouluissa. Seuraavalle vuodelle voit keksiä aivan omanlaisesi seikkailut, harjoittelut ja tekemiset ovat paljon stipendiaatista itsestään kiinni! Harjoitteluja on mahdollista tehdä myös Ruotsissa, Saksassa ja Puolassa, saatat löytää vuoden aikana itsestäsi uusia kykyjä, uusia kontakteja tai vaikka tulevan työnantajasi.

Comments are closed.

About Us

Ut non nulla mi, eget imperdiet sem. Nam lacus ligula, venenatis vel aliquet eu, venenatis congue magna. Sed rutrum faucibus semper.

  • QUEEN SILVIA NURSING AWARD

    Swedish Care International yhteistyökumppaneineen lanseerasi stipendikilpailun 70-vuotissyntymäpäivälahjana kuningatar Silvialle 23.12.2013.
    Lue lisää

  • STIPENDIN TARKOITUS

    Queen Silvia Nursing Award -stipendin pyrkimyksenä on edistää sairaanhoitajaopiskelijoiden kiinnostusta ja mahdollisuuksia omien ideoiden kehittämiseen tulevaisuuden haasteiden ratkaisemiseksi vanhusten- ja dementiahoidossa.
    Lue lisää