Sairaanhoitajaopiskelijoiden tuoreita ideoita vanhustenhoitoon etsitään jälleen

Queen Silvia Nursing Award -stipendi jaetaan toista kertaa Suomessa

Swedish Care International yhteistyökumppaneineen myöntää Queen Silvia Nursing Award -stipendin jälleen vuonna 2015 yhdelle sairaanhoitajaopiskelijalle Suomessa ja yhdelle Ruotsissa.  Hakuaika alkaa 31.8.2015.

Stipendin tarkoituksena on edistää uusia innovaatioita ja osaamista hoitoalalla ja vaikuttaa siten väestön ikääntymisen aiheuttamien haasteiden ratkaisemiseen. Stipendi myönnetään sairaanhoitajaopiskelijalle, joka tarjoaa parhaan uuden idean vanhustenhoitoon tai vanhusten käyttämiin sosiaali- ja terveyspalveluihin.

Queen Silvia Nursing Award lanseerattiin Ruotsissa 70-vuotislahjaksi kuningatar Silvialle vuonna 2013. Ensimmäinen suomalainen stipendiaatti valittiin vuonna 2014. Kahden vuoden aikana opiskelijat ovat lähettäneet kaikkiaan yli 800 ideaa, joiden parhaimmisto on nyt koottu sähköiseksi julkaisuksi.

Olemme hyvin iloisia siitä, kuinka hyvin stipendi on otettu vastaan. Uskon, että tänä vuonna opiskelijat lähettävät ennätysmäärän laadukkaita ideoita”, sanoo toimitusjohtaja Karin Lind-Mörnesten Swedish Care Internationalista.

Queen Silvia Nursing Award -palkinto koostuu 6 000 euron arvoisesta stipendistä sekä yksilöllisesti räätälöitävästä harjoittelujaksosta, jonka aikana opiskelija perehtyy monipuolisesti vanhustenhoitoon ja vanhusten käyttämiin palveluihin sekä Suomessa että ulkomailla. Stipendiaattien nimet julkistetaan 23.12.2015, ja kuningatar Silvia luovuttaa heille palkinnot keväällä 2016 Tukholmassa.

Stipendin myöntämisen mahdollistavat sosiaali- ja terveysalaa edustavat yhteistyökumppanit. Suomessa pääyhteistyökumppanina toimii Sopimusvuori Oy, joka tuottaa ja kehittää muun muassa asumispalveluita muistisairaille henkilöille. Muut stipendin yhteistyökumppanit ovat Folkhälsan Syd AB, Suomen Sairaanhoitajaliitto ry, Sjuksköterskeföreningen i Finland rf, Oy SCA Hygiene Products Ab ja Nordnet. Osallistumisalustan stipendihakemusten lähettämiseen toteuttaa Innopinion Oy.

Yhteystiedot:

Toimitusjohtaja Karin Lind-Mörnesten, SCI: karin.lind.mornesten(at)sci.se, +46 (0)70 2288200

Projektikoordinaattori Sanna Parrukoski: sanna.parrukoski(at)sopimusvuori.fi, +358 (0)10 526 6013

Lisätietoja:

www.queensilvianursingaward.fi

www.facebook.com/QueenSilviaNursingAwardFinland

www.sci.se

Sähköinen julkaisu ”The Queen Silvia Nursing Award Idea Book”

Comments are closed.

About Us

Ut non nulla mi, eget imperdiet sem. Nam lacus ligula, venenatis vel aliquet eu, venenatis congue magna. Sed rutrum faucibus semper.

  • QUEEN SILVIA NURSING AWARD

    Swedish Care International yhteistyökumppaneineen lanseerasi stipendikilpailun 70-vuotissyntymäpäivälahjana kuningatar Silvialle 23.12.2013.
    Lue lisää

  • STIPENDIN TARKOITUS

    Queen Silvia Nursing Award -stipendin pyrkimyksenä on edistää sairaanhoitajaopiskelijoiden kiinnostusta ja mahdollisuuksia omien ideoiden kehittämiseen tulevaisuuden haasteiden ratkaisemiseksi vanhusten- ja dementiahoidossa.
    Lue lisää