top of page
Sök

Queen Silvia Nursing Award 2023: Guide för finska sjuksköterskor och undersköterskorVi är stolta över att introducera 2023 års guide till Queen Silvia Nursing Award i Finland!


Här hittar du allt du behöver veta för att som sjuksköterska, undersköterska eller student inom dessa områden ansöka till årets QSNA. Temat för ansökningarna är att höja vårdkvaliteten för äldre eller för dem med minnesproblem, som t.ex. de som fått en diagnos av demens eller Alzheimers.


Men kom ihåg, du behöver inte vara expert inom dessa områden för att delta. Queen Silvia Nursing Award välkomnar alla sjuksköterskor, undersköterskor och studenter inom dessa fält i Finland, oavsett om du är verksam inom äldreomsorgen eller ej.


Varje idé och innovation har betydelse, och din röst bör höras. Med en snabbt åldrande befolkning i våra samhällen är dina åsikter essentiella för att utveckla vården för äldre och dem med minnesproblem i Finland.


Läs vidare nedan för att ta reda på hur du kan ansöka till årets Queen Silvia Nursing Award.

Vi önskar dig lycka till!Snabbguide för Queen Silvia Nursing AwardVad i hela friden är Queen Silvia Nursing Award?


💠 #queensilvianursingaward #qsna är ett årligt pris som hyllar och lyfter fram rösterna från #sjuksköterskor och #undersköterskor och de som studerar inom dessa yrken.


💠 #Sjukskötersketalanger kan delta i tävlingen genom att skicka in en onlineansökan med sina idéer och innovationer för att förbättra vården för #äldre och #minnespatienter.


Tips! Fundera på följande frågor:


💠 Utmaningar i vården av äldre: Vilka är de utmaningar som ålderdom och minnesförlust medför i det dagliga livet för patienter, deras anhöriga och vård- och omsorgssystemet?


💠 Mina observationer: Vad har du observerat eller upplevt när du vårdat äldre människor?


💠 Lärdomar om åldrande: Kanske har du lärt dig något nytt om åldrande i dina studier som vårdgivare?


💠 Förslag till förbättringar: Vilka förbättringar skulle du föreslå för vården av äldre personer och personer med minnesproblem i ditt samhälle?


💠 Förståelse för patientens behov: Vet du att som undersköterska och sjuksköterska har du en unik grund för att förstå patientens behov?


💠 Förbättringar av vården: Finns det något specifikt sätt du skulle vilja förbättra vården för äldre och personer med minnesförlust som skulle gynna patienten, deras anhöriga och dig som vårdgivare?


Vem kan ansöka om Queen Silvia Nursing Award?
💠 Din ansökan måste baseras på dina idéer eller innovationer för att förbättra vården för #äldre och #minnesvårdspatienter.


Tips! Du behöver INTE vara en sjuksköterska specialiserad på minnesvård eller arbeta inom äldrevård eller demensvård för att delta i Queen Silvia Nursing Award-tävlingen.


Om du är sjuksköterska, undersköterska eller student inom dessa fält och har idéer för att förbättra vården av äldre eller personer med minnesproblem, kan du ansöka om priset.


Tips! Vi har sammanställt en lista över tidigare vinnande ansökningar. Klicka på länkarna nedan för lite extra inspiration!När kan jag ansöka om Queen Silvia Nursing Award?
💠 Ansökningsperioden startar den 1 september 2023.


💠 Du kan ansöka hur många gånger du vill, så länge du är sjukskötare, sjukskötarstuderande, undersköterska eller underskötarstuderande i Finland.


💠 Din ansökan bör innehålla idéer eller innovationer för att förbättra vården av #äldre och #minnespatienter.


💠 Ansökningar tas emot fram till den 1 november 2023 kl. 23.59 finsk tid.


Vad kommer vinnarna av Queen Silvia Nursing Award 2023 att få?💠 Internationellt nätverkande och möjligheter till lärande inom nätverket


💠 Ett signerat certifikat från Hennes Majestät Drottning Silvia av Sverige


💠 Inbjudan till en stor prisceremoni på Kungliga slottet i Stockholm


💠 Ett kontantpris på 6 000 euro


Så länge du är #sjuksköterska, #sjuksköterskestudent, #undersköterska eller #undersköterskestudent och har bra idéer för att förbättra den vård som #äldre och #minnessjuka får, är du 100% välkommen att delta i tävlingen så många gånger du vill! Ingen idé eller innovation är för liten! 💜


Är drottningen verkligen involverad i priset? Vad är kopplingen till Hennes Majestät Drottning Silvia av Sverige?Ja, priset instiftades som en födelsedagspresent för att hedra Hennes Majestät Drottning Silvias långvariga engagemang som förespråkare för förbättrad vård av personer med demens. Med stolthet och glädje stödjer Drottningen sjuksköterskor, undersköterskor och andra vårdprofessionella som bistår demensdrabbade patienter och deras familjer. Varje år delar hon personligen ut QSNA-priset till de framstående vinnarna.


Drottningen har ett djupt personligt engagemang i ämnet, efter att ha vittnat sin egen mors kamp med demens. Tragiskt nog förlorade hon även sin bror till Alzheimers sjukdom under 2020.


Målet med Queen Silvia Nursing Award är att inspirera sjuksköterskor, undersköterskor och studenter inom dessa fält att utveckla och sprida innovativa idéer. Särskilt idéer som riktar sig mot de mest angelägna utmaningarna inom äldreomsorgen och demensvården. Med den pågående bristen på vårdpersonal och en snabbt åldrande befolkning står vården inför enorma prövningar.


Dessvärre har sjuksköterskor och undersköterskors insatser ofta undervärderats, trots deras avgörande roll i vården. Deras outtröttliga arbete förtjänar den största uppskattningen💙.

Genom Queen Silvia Nursing Award lyfts dessa yrkesgrupper fram i rampljuset. Priset betonar deras kreativitet, problemlösningsförmåga och dedikation. Genom denna uppmärksamhet hoppas vi främja nya, innovativa lösningar som kan förbättra sjukvårdssystemet, både i Sverige och globalt🌟.

Comments


bottom of page