Tietoa stipendistä

Queen Silvia Nursing Award on ainutlaatuinen sairaanhoitajaopiskelijoille suunnattu stipendi.

Foto: Yanan Li

Queen Silvia Nursing Award – palkinto myönnetään  vuosittain sairaanhoitajaopiskelijalle tai sairaanhoitajalle, jonka kehittämä idea tarjoaa parhaan ratkaisun tulevaisuuden vanhusten- ja dementiahoidon haasteisiin. Työssäkäyvät sairaanhoitajat ja kätilöt sekä hoitoalan opiskelijat, jotka asuvat joko Suomessa ovat tervetulleita hakemaan stipendiä.

Queen Silvia Nursing Award -stipendiaatti saa 6 000 euron rahapalkinnon sekä mahdollisuuden yksilöllisesti räätälöityyn harjoittelujaksoon. Harjoittelun aikana opiskelija perehtyy vanhustenhoidon kysymyksiin useista näkökulmista ja saa kallisarvoista kokemusta eri organisaatioista sekä Suomessa että ulkomailla.

Missio

QUEEN SILVIA NURSING AWARD-stipendi pyrkii vastaamaan yhteisen globaalin tulevaisuutemme suurimpiin haasteisiin, kuten väestön ikääntymiseen ja tarpeeseen tarjota laadukasta vanhustenhoitoa ja dementianhoitoa. Tämä stipendi motivoi hoitoalan lahjakkuuksia kehittämään itseään hoitoalan innovaation edelläkävijöiksi ja rakentamaan ja edistämään ammatillisen hoitotyön osaamista. Tarjoamalla tämän ennennäkemättömän stipendin sairaanhoitajille, uusia mahdollisuuksia avautuu hoitoalan johtamiselle ja osaamisen kehittämiselle.

Hoitotyöntekijöiden taitojen ja ideoiden kehittämisen avulla hankkeen tavoitteena on parantaa hoitotyön asemaa ammatina ja samalla rohkaista seuraavan sukupolven hoitotyöstä kiinnostuneita valitsemaan tämä ala omaksi urakseen. Tarjoamalla tämän ennennäkemättömän stipendin ja oppimismahdollisuuden hoitoalan ammattilaisille, monia uusia ovia ja mahdollisuuksia avautuu tulevan sukupolven sairaanhoitajille.

Historia

QUEEN SILVIA NURSING AWARD on stipendi, jonka perustivat Swedish Care International ja vanhustenhoitofoorumi vuonna 2013. Se luotiin syntymäpäivälahjaksi Hänen majesteettinsa kuningatar Silvialle Ruotsissa tunnustuksena hänen pitkäaikaisesta sitoutumisestaan vanhusten hoitoon ja dementiadiagnoosin saaneiden potilaiden hoitotyön laatuun. Ensimmäinen Queen Silvia Nursing Award-stipendin saaja julkistettiin hänen Majesteettinsa syntymäpäivänä, 23. joulukuuta 2013.

Stipendin tarkoituksena on juhlia kekseliäisyyttä, luovuutta ja ratkaisupohjaisia ideoita, joita sairaanhoitajat käyttävät päivittäin hoitotyön ammattilaisina. Queen Silvia Nursing Award-palkinnon saajille myönnetään kullekkin 6000 euroa ja räätälöity työharjoittelu ohjelmaan liittyvien kumppaneiden kanssa. Vuoteen 2019 saakka vain hoitotyön opiskelijat voivat osallistua ohjelmaan.

Vuosi 2020 on seitsemäs vuosi, jolloin stipendi on saatavilla Ruotsissa, Suomessa, Puolassa, Saksassa ja Liettuassa.

2020 ”Sairaanhoitajan vuosi” ja COVID-19

WHO nimesi vuoden 2020 ”Sairaanhoitajan ja kätilön vuodeksi”, jonka avulla sairaanhoitajia ja kätilöitä muistutetaan heidän tärkeästä ja kriittisestä roolista jatkuvasti muuttuvassa globaalissa yhteiskunnassa.

Tämän vuoden COVID-19-pandemia on pakottanut meidät kohtaamaan terveydenhuollon todelliset kasvot ja tunnistamaan kansainvälisen terveydenhuollon tilan ja ammattilaiset, jotka sitoutuvat päivä toisensa jälkeen hoitotyön laatuun.

Sairaanhoitajien tärkeää ja keskeistä roolia ei ole koskaan testattu niin laajassa ja kattavassa mittakaavassa kuin tänä vuonna koronaviruskriisin seurauksena. Erityisesti vanhusten ja dementia-diagnoosia käyttävissä yhteisöissä ympäri maailmaa hoitotyön ammattilaiset ja perheenjäsenet ovat kärsineet tuhoisia menetyksiä pandemian aikana.

COVID-19 pysyy edelleen suurinpana ja jatkuvana haasteena hoitotyön ammattilaisille ja perheenjäsenille, jotka sitoutuvat turvaamaan maailman haavoittuvammassa asemassa olevien vanhusten terveyttä ja hyvinvointia.

Tämän hoitoalan kriisin takia Queen Silvia Nursing Award-stipendin 2020-painos keskittyy COVID-19-ideoihin ja -ratkaisuihin. Erityisiä ansioita annetaan vanhusten hyvinvointiin ja dementia-diagnosoiduille yhteiskuntiin liittyville näkökannoille.

Lisätietoja varten löytyy UKK-sivuiltamme.

Heti hakemukseen, käy qsna.awardsplatform.com

Comments are closed.

About Us

Ut non nulla mi, eget imperdiet sem. Nam lacus ligula, venenatis vel aliquet eu, venenatis congue magna. Sed rutrum faucibus semper.

  • QUEEN SILVIA NURSING AWARD

    Swedish Care International yhteistyökumppaneineen lanseerasi stipendikilpailun 70-vuotissyntymäpäivälahjana kuningatar Silvialle 23.12.2013.
    Lue lisää

  • STIPENDIN TARKOITUS

    Queen Silvia Nursing Award -stipendin pyrkimyksenä on edistää sairaanhoitajaopiskelijoiden kiinnostusta ja mahdollisuuksia omien ideoiden kehittämiseen tulevaisuuden haasteiden ratkaisemiseksi vanhusten- ja dementiahoidossa.
    Lue lisää