Juhlatilaisuus Queen Silvia Nursing Award -stipendiaatin kunniaksi

Suomen Queen Silvia Nursing Award -stipendiaatin ja hänen oppilaitoksensa kunniaksi järjestetään juhlatilaisuus Ruotsin Helsingin-suurlähetystössä keskiviikkona 17.2. Tilaisuuden pääpuhuja on eduskunnan toinen varapuhemies Paula Risikko, joka toimii stipendin suojelijana.

Tilaisuudessa stipendiaatti Elias Kallio Tampereen ammattikorkeakoulusta esittelee ideaansa internetsivustosta, jonka tarkoituksena on vähentää ikäihmisten yksinäisyyttä. Puheiden ohella kuullaan paneelikeskustelu vanhusten- ja dementiahoidon kehittämisestä. Lisäksi tilaisuudessa ojennetaan kunniapalkinto Tampereen ammattikorkeakoululle, jossa Elias Kallio opiskelee.

Stipendin voittaja Elias Kallion lähtökohtana on ikäihmisten kokema yksinäisyys ja sen vähentäminen. Ikäihmisten yksinäisyys on suuri ja kovin murheellinen ongelma.  Kiitän Elias Kalliota tämän ajankohtaisen yhteiskunnallisen ongelman esiin nostamisesta. Pyrkimyksellään vähentää ikäihmisten yksinäisyyttä Kallio osoittaa, että hän arvostaa ikäihmisiä ja haluaa olla lisäämässä heidän elämänsä laatua”, sanoo varapuhemies Risikko.

Varapuhemies Paula Risikko on aiemmin toiminut muun muassa sosiaali- ja terveysministerinä sekä peruspalveluministerinä.  Ennen kansanedustajauraansa Risikko toimi useissa tehtävissä terveydenhoitoalalla, muun muassa sairaanhoitajana ja sairaanhoidon opettajana. Koulutukseltaan hän on terveystieteiden tohtori.

Swedish Care International yhteistyökumppaneineen lanseerasi Queen Silvia Nursing Award -palkinnon Ruotsissa vuonna 2013 lahjaksi kuningatar Silvialle. Stipendi myönnetään vuosittain yhdelle sairaanhoitajaopiskelijalle Ruotsissa ja yhdelle Suomessa. Stipendin tarkoituksena on edistää kestävää, positiivista muutosta vanhustenhoidossa.

Tilaisuus on tarkoitettu kutsuvieraille. Lisätietoja ja lehdistön ilmoittautumiset: Projektipäällikkö Karolina Popova, p. +46 70 254 64 67, karolina.popova@sci.se

 

_YN_8519

SCI on kansainvälisesti toimiva ruotsalainen organisaatio, joka kehittää vanhusten- ja dementiahoitoa ja vie siihen liittyvää ruotsalaista osaamista ulkomaille. Visiomme on edistää hyvän, Silviahemmet-säätiön hoito- ja hoivafilosofiaan perustuvan vanhusten- ja dementiahoidon saatavuutta kansainvälisesti. Tämän lisäksi edistämme aktiivisesti vanhusten- ja dementiahoidon kehittämistä esimerkiksi myöntämällä Queen Silvia Nursing Award -stipendin ansioituneille sairaanhoitajaopiskelijoille. Koulutamme terveydenhuollon henkilökuntaa ja omaisia useissa maissa niin Aasiassa, Lähi-Idässä kuin Euroopassakin.

www.sci.se

www.queensilvianursingaward.fi

www.queensilvianursingaward.se

Comments are closed.

About Us

Ut non nulla mi, eget imperdiet sem. Nam lacus ligula, venenatis vel aliquet eu, venenatis congue magna. Sed rutrum faucibus semper.

  • QUEEN SILVIA NURSING AWARD

    Swedish Care International yhteistyökumppaneineen lanseerasi stipendikilpailun 70-vuotissyntymäpäivälahjana kuningatar Silvialle 23.12.2013.
    Lue lisää

  • STIPENDIN TARKOITUS

    Queen Silvia Nursing Award -stipendin pyrkimyksenä on edistää sairaanhoitajaopiskelijoiden kiinnostusta ja mahdollisuuksia omien ideoiden kehittämiseen tulevaisuuden haasteiden ratkaisemiseksi vanhusten- ja dementiahoidossa.
    Lue lisää