Unohtumaton kokemus

19 syyskuun, 2016
Kommentit pois päältä artikkelissa Unohtumaton kokemus

Hei,

Jälleen on se aika vuodesta, kun syksy on saapunut ja uudet kujeet ovat edessäpäin sekä Queen Silvia Nursing Award- stipendin haku on auennut.

Blogi on ollut kesän jäljiltä melko vaitonaisena, joten ajattelin kirjoittaa tekstin, jossa palaan hieman taaksepäin ja kerron omista kokemuksistani ja ajatuksistani kuluneen vuoden ajalta.

Elämä on kokemuksia varten. Tämä QSNA on tuonut minulle niitä rutkasti. Ehdottomasti ikimuistoisin hetki oli 17.5.2016, jolloin oli stipendin vastaanottaminen Tukholmassa Karolinska Institutetissa. Voi vitsi, että meinasi jännittää ihan urakalla. Tilaisuus alkoi aamusella ja saavuimme tyttöystäväni kanssa paikalle bussilla. Karolinska Institutet on yksi kauneimmista rakennuksista mitä olen koskaan nähnyt. Sellaista värienkirjoa, ettei meinannut perässä pysyä.  Paikalle oli saapunut runsaasti yhteistyökumppaneita stipendin ympäriltä ja tapasin myös Ruotsin stipendiaatin Pernilla Rönntoftin. Ensin ohjelmassa oli puheita ja kävimme läpi jo kulunutta stipendivuotta, jonka jälkeen meidät pyydettiin Pernillan kanssa vuorotellen Kuningatar Silvian kanssa lavalle. Kaunis kiitos sanottuna englanniksi ja muutamia valokuvia.

Seuraavaksi oli pieni tauko ja yllätyksekseni suomalainen toimittaja tuli kysymään haastattelua televisioon. QSNA-vuoden aikana on oppinut ottamaan uudenlaisia haasteita vastaan ja tämä oli jälleen yksi sellaisista. Haastattelu ei sinänsä jännittänyt, vaan todella ripeä tahti. Kuningattarella oli minuuttiaikataulu ja haastattelu uhkasi mennä pitkäksi, joten hieman tylysti lähdin juoksemaan kohti ylimmän kerroksen ravintolaa, jossa meidän oli tarkoitus lounastaa. Paikalla tuli olla ennen Kuningatarta ja voin sanoa, että Usain Bolt olisi ollut kateudesta vihreä, jos olisi nähnyt vauhtini juostessani puku päällä portaita ylöspäin kohti ravintolaa. Lounastimme Pernillan kanssa Kuningatar Silvian pöydässä ja satuin istumaan vielä hänen oikealla puolellaan. Tilanne tuntui todella epätodelliselta, sillä kuka pääsee lounastamaan Kuningattaren kanssa.

Pöydässämme istui lisäksi Brasilian suurlähettiläs, Ruotsin Nursing unionin johtaja sekä Silvia Hemmetin ja QSNA-stipendin takana oleva Claes Dieskenspiel. Olin miettinyt etukäteen mistäköhän kuninkaalliset ja paljon nähneet isot johtajat mahtoivat keskustella lounaspöydässä. Juttelimme lopulta ihan tavallisista asioista kuten hoitotyöstä, vanhenemisesta sekä mitä me stipendiaatit aiomme tehdä valmistuttuamme. Keskustelimme Silvian kanssa paljon dementiasta ja siitä, kuinka se vaikuttaa niin kokonaisvaltaisesti rakkaaseen ihmiseen sekä lähipiiriin. Silvia puhuu todella hyvää englantia ja kertaakaan ei tarvinnut kysyä mitä hän mahtoi sanoa tai tarkoittaa.  Päivä eteni melko nopeasti ja olikin jo aika pitää puheeni. Olin valmistellut tekstiäni parisen päivää ja harjoitellut sitä useamman kerran, kunnes osasin sen jo ulkoa. Tilaisuuteen osallistui n. 50 ihmistä ja mielestäni se sujui todella hyvin, vaikka saatoinkin hieman jännittää.

Päivä oli unohtumaton, toivon että tänäkin vuonna mahdollisimman moni osallistuisi ja pääsisi kokemaan tämän kaiken. Olen myös päässyt tutustumaan stipendin yhteistyökumppaneiden yrityksiin ja yhdistyksiin, jonka lisäksi minua on pyydetty SAMOK 20-vuotisjuhlaan puhujaksi, samoin Hoitaja 2016 tapahtumaan, kolumnistiksi paikallislehteen kotipaikkakunnalleni, puhujaksi valmistujaisiin, esittelemään voittajaideaa Tampere-taloon. Palkinnoista suurin on kuitenkin ollut stipendin tarjoamat kokemukset ja ihmiset, joita olen päässyt tapaamaan.

Kannustankin teitä kaikkia osallistumaan Queen Silvia Nursing Award- stipendin hakuun. Ideoikaa, tyhmiä ajatuksia ei ole! Muistakaa kuitenkin käytännöllisyys ja se, että idea on mahdollista toteuttaa.

Pienin askelin kohti parempaa hoitotyötä.

-Elias

Comments are closed.

About Us

Ut non nulla mi, eget imperdiet sem. Nam lacus ligula, venenatis vel aliquet eu, venenatis congue magna. Sed rutrum faucibus semper.

  • QUEEN SILVIA NURSING AWARD

    Swedish Care International yhteistyökumppaneineen lanseerasi stipendikilpailun 70-vuotissyntymäpäivälahjana kuningatar Silvialle 23.12.2013.
    Lue lisää

  • STIPENDIN TARKOITUS

    Queen Silvia Nursing Award -stipendin pyrkimyksenä on edistää sairaanhoitajaopiskelijoiden kiinnostusta ja mahdollisuuksia omien ideoiden kehittämiseen tulevaisuuden haasteiden ratkaisemiseksi vanhusten- ja dementiahoidossa.
    Lue lisää