top of page
Etsi

Hänen majesteettinsa palkinto sairaanhoitajille juhlii yhdeksää vuotta



Queen Silvia Nursing Award ottaa vastaan hakemuksia sairaanhoitajilta ja sairaanhoitajaopiskelijoilta 1.9.-1.11.2021. Hakemuksessa voi esitellä ideansa, joka parantaa vanhusten ja dementiaa sairastavien elämän ja hoidon laatua. Tämä on yhdeksäs vuosi, kun stipendiä voi hakea, ja hakemuksia otetaan vastaan sairaanhoitajilta ja sairaanhoitajaopiskelijoilta Ruotsista, Suomesta, Puolasta, Saksasta, Liettuasta ja Washingtonin yliopiston hoitotyön koulusta University of Washington School of Nursing.


Queen Silvia Nursing Award -stipendi perustettiin 2013, ja stipendin tarkoituksena oli kannustaa ruotsalaisia sairaanhoitajaopiskelijoita kehittämään ideoita, jotka parantaisivat vanhusten ja dementiaa sairastavien elämän ja hoidon laatua.


Tämän jälkeen mahdollisuus hakea stipendiä on laajentunut 5 uuteen maahan, ja hakemuksia otetaan vastaan sekä sairaanhoitajaopiskelijoilta että sairaanhoitajilta. Joka maan voittaja saa 6 000 euron stipendin sekä mahdollisuuden yksilöllisesti räätälöityyn harjoittelujaksoon, jonka aikana voi oppia paljon uutta ja myös luoda kontakteja yhteistyökumppaneihin. Lisäksi stipendiaatit saavat diplomit Hänen majesteettinsa kuningatar Silvialta juhlatilaisuudessa, joka järjestään (pandemiatilanteen salliessa) joka kevät Tukholmassa.


Queen Silvia Nursing Award -stipendiaatteja on jo yli 20. Viime vuoden stipendiaatit olivat Ruotsissa Lisabet Lindbäck, Suomessa Inka Häkkinen, Puolassa Radosław Romanek, Saksassa Linda Smit, Liettuassa Karolina Adomavičiūtė ja University of Washington School of Nursingissa Brooke Tamble.


Tukea hänen majesteettinsa kuningatar Silvialta


Queen Silvia Nursing Award -stipendi perustettiin vuonna 2013 syntymäpäivälahjana Hänen majesteettinsa kuningatar Silvialle. Stipendin voittajat ilmoitetaan vuosittain Hänen majesteettinsa syntymäpäivänä 23.12.


Hänen majesteettinsa kuningatar Silvia on ollut vanhusten- ja dementiahoidon tukija siitä lähtien, kun edesmennyt äitinsä sairastui dementiaan vuonna 1990. Hänen majesteettinsa tukemana on Ruotsissa aloitettu esimerkiksi säätiö Stiftelsen Silviahemmet, joka antaa dementiakoulutusta, ja Dementia Forum X, jossa keskustellaan kansainvälisesti dementiasta. Dementia Forum X järjestetään neljännen kerran 25.5.-27.5.2021.


Queen Silvia Nursing Award - stipendi


Queen Silvia Nursing Award -stipendin tarkoituksena on huomioida yksi suurimmista maailmanlaajuisista tulevaisuuden haasteista: väestön ikääntyminen, ja sen myötä vanhusten- ja dementiahoidon tarpeiden lisääntyminen. Stipendi kannustaa sairaanhoitajia ja sairaanhoitajaopiskelijoita kehittämään uusia ideoita hoitotyöhön ja lisäämään ammatillista osaamista. Queen Silvia Nursing Award haluaa tuoda esiin hoitotyön tekijät, ja myös lisätä hoitotyön arvostusta.


Swedish Care International tukee Queen Silvia Nursing Award -stipendiä.


Yhteistyökumppaneita Suomessa ovat esimerkiksi Konstsamfundet, Attendo, Elisa, Muistiliitto, Nordnet sekä Bonnier Healthcare / Netlääkäri.fi.

bottom of page